Foto: Shutterstock
Vai esi pamanījis, ka trauku un virtuves piederumu veikalos teju katram dārzenim ir savs palīgrīks, ar ko to nomizot un sagriezt? Bieži vien daudzi no tiem ir itin lieki virtuvē, jo, ja nepieciešams, visu var izdarīt ar visvienkāršāko mizojamo nazīti un kārtīgu griežamo nazi. Lūk, astoņi "Reader's Digest" atlasīti piederumi, pēc kuriem tava virtuve pavisam noteikti neskums!

Avokado griezējs. Ja trauku veikalā esi pamanījis interesanta paskata šķēlētāju, kas paredzēts it kā ērtākai avokado augļa sagriešanai, tad zini – bez tā pavisam droši vari iztikt! Gatavos avokado tāpat itin viegli var izvilināt no miziņas ar karoti un sagriezt ar nazi, līdz ar to nav ko lieki tērēties.

Ķiploku spiede. Protams, protams, ķiploku spiede ir absolūtā virtuves piederumu klasika – kā gan citādi ķiploku daiviņas saspiest putriņas konsistencē. Turklāt, pēc spiedes izmantošanas, vairāk laika pavadīsi, to tīrot. Tā vietā labāk iemācies sasmalcināt ķiplokus, kā to dara šefpavāri – maltīte tikai no tā iegūs.

Olu lobāmais aparāts. Jā, arī šādu rīku var manīt virtuves piederumu veikalos. Ieliec olas, spaidi plastmasas atsperei līdzīgo karkasu un olas pašas nolobīsies. Ķēpa lielāka, nekā tad, ja olas novārītas perfektas, lai no čaumalas viegli atbrīvotos ar veiklām pirkstu kustībām.

Foto: Shutterstock

Dārzeņu griezējs/spiralizētājs. Protams, baudīt svaigas cukīni nūdeles un plānas jo plānas gurķu šķēlītes, kas spriņģo šķīvī, ir burvīgi. Bet vai tev tiešām vajadzīga uzparikte, kas aizņems tikai vietu un pūliņi būs krietni lielāki, nekā interesanto formu dārzeņu ēšanas prieks? Tā vietā par pāris eiro vari nopirkt mizojamo nazīti ar zobiņiem, ar ko panākt tādu pašu efektu.

Banānu griežamais. Jūs nepārlasījāties, tiešām eksistē šāds rīks, kas sagriezīs banānu ripiņās vienā piegājienā un visā garumā. Pačukstēsim priekšā – jūsu virtuvē jau ir piederums, kas ideāli sašķēlēs augli skaistās ripiņās. Nazis.

Elektriskais bundžu attaisāmais. Ja konservētas pupiņas, tomātus, kukurūzu vai zirnīšus patērē katrā ēdienreizē ik dienas, tad jā – šī ierīce ir tev kā radīta. Visādi citādi – vai tiešām tev vajag dārgu elektrisko piederumu, lai atvērtu konservu bundžu reizi pāris nedēļās? Veikalos taču ir pietiekami daudz ražotāju bundžu, kuru attaisīšanai vajag vien pirkstu, lai paceltu attaisīšanai paredzēto ķepiņu.

Spageti porciju mērītājs. Pat ja interesantais piederums ar vairāku izmēru caurumiem šķiet noderīgs, spageti vari izmērīt arī citādi. Piemēram, ar dūres palīdzību, apņemot garos makaronus. Nav vērts tērēties, lai pirktu štruntiņu, ko tāpat noslēpsi dziļākajā virtuves atvilktnē.

Zemeņu kātiņu izņēmējs. Neticēsiet, bet virtuves piederumu guru ir radījuši arī tādu rīku, kas izņems no zemenēm kātiņus un cietāko "serdīti". Ņemot vērā to, ka zemeņu sezona pie mums ir salīdzinoši īsa un lielākie šo ogu tīrīšanas darbi notiek vien tad, ja gatavojams ievārījums, tādās reizēs kātiņus vari izņemt ar visparastākā kokteiļu salmiņa palīdzību. Vienkārši caurdur zemeni vertikāli un viss. Ietaupīsi desmitkārtīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!