Foto: Publicitātes attēli

No 28.oktobra Latvijas grāmatnīcās pieejama "Naskoties.com" bloga autores Zanes Grēviņas jeb Našķoties Zanes pavārgrāmata "Vienkārši našķoties". Grāmatā apkopotas receptes brokastīm, uzkodām, vakariņām, "ašajām kūkām" un citām vienkāršām maltītēm, kuras var pagatavot no mājās esošiem vai veikalos viegli atrodamiem produktiem.

Grāmata "Vienkārši našķoties" sadalīta septiņās nodaļās, apkopojot 110 nesarežģītas receptes, kas noderēs pieredzējušiem gatavotājiem un iedvesmos iesācējus vai tos, kuriem aptrūkušās maltīšu idejas. Grāmatu papildina autores padomi ēdiena pagatavošanai un uzglabāšanai, kā arī idejas, kā receptes pielāgot dažādiem ēdājiem, kā eksperimentēt ar sastāvdaļām un kā ietaupīt.

Zane Grēviņa izklāsta grāmatas mērķi: "Man ir patiešām būtiski, lai pavārgrāmata nekļūst tikai par virtuves dizaina elementu, bet lai receptes tajā patiešām noder ikdienā un svētkos. Ticu, ka ko garšīgu pagatavot spēj katrs, ja recepte ir skaidri izstāstīta, kā arī ja tajā minētas alternatīvas nepieciešamajiem produktiem, kas gatavotājiem ļauj procesā improvizēt."

Par īpaši "garšīgu" un saulainu sajūtu gādā fotogrāfes Andas Upmales un mākslinieces Tatjanas Raičiņecas radītais grāmatas vizuālais tēls. "Vienkārši našķoties" projekta vadītāja Māra Pole stāsta, ka šoreiz grāmatas dizainam pievērsta vēl lielāka uzmanība nekā iepriekšējās Zanes grāmatās: "Kopā ar fotogrāfi un mākslinieci izveidojām grāmatas krāsu paleti, kurai pieskaņojām traukus, fonus, aksesuārus un ziedus. Grāmatas dizainā mēģinājām apvienot skaistas lietas, kas ilustrē ērtumu, vienkāršību un raisa apetīti, vienlaikus katrai nodaļai piešķirot savu krāsu un īpašo odziņu."

Grāmatā var atrast gan recepti vafeļkūkai, kuras sastāvdaļas var vienmēr turēt mājās un vajadzības gadījumā ātri pagatavot, gan vakariņu pīrāgu "Visskasmājās", kura pagatavošanai var izmantot visu, kas aizkavējies ledusskapī. Grāmatai pievienota grāmatzīme, kurā var atzīmēt un saskaitīt pagatavotās receptes. Pēdējā nodaļa "Es apsolu, Tev noderēs" dod padomus dažādu mērču, garšvielu sviestu un desertu pagatavošanā.

Grāmatas atklāšana tiešsaistē notiks 27.oktobrī, bet no 28.oktobra "Vienkārši našķoties" jau pieejama Latvijas lielākajās grāmatnīcās. Grāmatu būs iespējams arī pasūtīt uz ārzemēm caur grāmatu internetveikalu. Pirmā grāmatas tirāža ir 10 500 eksemplāru. Grāmatai palīdzējuši tapt uzņēmumi "Orkla" ("Spilva", "Laima" un "Selga"), "Philadelphia" un "Kitchenaid".

Zane Grēviņa ir ne tikai populāra kulinārijas blogere, bet arī "Instagram" ietekmētāja jeb influencere ar vairāk nekā 61 tūkstoti sekotāju. Autores pirmā izdotā grāmata "Našķoties" tika pārdota 24 000 eksemplāru un kļuva par 2019. gada pirktāko un 2020. gada otro pirktāko grāmatu. Otrā grāmata "Našķoties bērnībā" tika pārdota 15 000 eksemplāros un iekļuva Latvijas lielāko grāmatnīcu 2020. un 2021. gada pirktāko grāmatu TOP 5.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!