Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 4. jūlijā Bauskā notika "Rimi Latvia" rīkotā konkursa "Latvijas gardākā kūka" pirmais reģionālais pusfināls. Par gardākās kūkas titulu plecu pie pleca cīnījās desmit saimnieces, kuras vērtēja gatavošanas eksperti – "Rimi Gardēži" Signe Meirāne, Mārtiņš Sirmais, Ilze Jurkāne, Normunds Baranovskis, Liene Zemīte un citi.

Žūrija vērtēja katras dalībnieces kūkas garšas bagātību, oriģinalitāti, vizuālo noformējumu un kūku cepēju meistarību. Par labākajām tika atzītas Ilze Kupča no Baldones ar savu kūku "Vecmāmiņas mantojums", kuras recepte nodota no paaudzes paaudzē, kā arī Līga Bandeniece-Silgaile no Jelgavas ar kāzu kūku "14/14".

Veicināšanas balvu no žūrijas saņēma Betija Kalēja no Tukuma, kura, būdama vien 14 gadus jauna, piedalījās konkursā ar savu kūku "Betijas kūka". Garšu eksperte Ilze Jurkāne bijusi patīkami pārsteigta par to, ka Zemgales saimnieces spēj pagatavot tik dažādas kūkas, lai katrs spētu atrast savai gaumei piemēroto.

Nākamais konkursa "Latvijas gardākā kūka" pusfināls norisināsies 11. jūlijā Liepājā. Jūras svētku laikā tiks noskaidrotas divas saimnieces, kuras būs spējušas pārsteigt žūriju ar savu kūku gardumu un oriģinalitāti. Konkursa finālā Rīgā satiksies pieci pusfinālisti, kas cīnīsies par 500 eiro lielu balvu. Kopumā konkursam pieteiktas 154 kūkas no visiem četriem Latvijas novadiem.

Iedvesmojies ar kādu no Tasty.lv kolekcijas receptēm un steidz uz virtuvi pagatavot savu gardāko kūku!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!