Foto: Shutterstock
Tas, ka saulīte vairs nav tik silta, nebūt nenozīmē, ka arī dažādas ēdamās veltes beigušās. Tagad tikai sākas pats pilnbrieds, jo vasaras ogu vietu nu iekaro dažādas rudens veltes, savukārt augļu kokos nogatavojas labumi, kas arī lieliski der konservēšanai.

Runājot par ogām, tad aplūkojot tirgus piedāvājumu, nākas secināt, ka arī tur dažādas ogas vēl pieejamas pārpārēm un konservēšanas sezona var turpināties.

Tumšās kazenes ir noderīgas ne vien kūku dekorēšanai, bet arī zaptēm, tāpēc no recepšu dzīlēm izcēlām arī kādu ievārījumu recepti. Tā kā jau piebriedušās brūklenes un dzērvenes, sārtās ogas piedāvā neskaitāmas variācijas konservēšanā, turklāt, ne tikai ievārījumu veidā, bet arī sīrupos, čatnijos, želejās un citos meistarstiķos.

Ja neaug pašiem, tirgū jau nu noteikti var jau iegādāties cidonijas, kas ir pat ļoti piemērotas saglabāšanai ziemai. Plānās šķēlītes apberot ar cukuru burkā, veidosies gards sīrups, un šķēlītes kļūs par sukādēm līdzīgiem našķiem. Arī dzērvenes, kas glabā daudz veselīgu vielu, šobrīd vācamas un gatavojamas krājumiem. Un pīlādžogas noteikti nav vien dekoratīvs elements kokos, bet arī vērtīgs produkts, ko ieteicams izmantot arī konservēšanā – arī šajā jomā ''Tasty'' netrūkst recepšu.

Vērts ņemt vērā, ka visas rudens veltes savā starpā ir pat ļoti saderīgas, tāpēc, piemēram, pīlādžus var savārīt ar āboliem, kazenes ar brūklenēm vai plūmēm un ābolus ar dzērvenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!