Borščs, rasoļņiks, harčo un citu zupu sagataves: receptes ziemas krājumiem
Foto: Shutterstock

Sena tautas gudrība vēsta, ka rati jākaļ ziemā, bet ragavas – vasarā. To var attiecināt arī uz ziemas krājumu gatavošanu: ja rudenī, kad pašmāju dārzeņi un augļi ir pilnbriedā, turklāt nopērkami par kārdinoši zemām cenām, saņemsies un ieburkosi zupu sagataves, tad gada aukstajā sezonā gardu boršču, rasoļņiku vai harčo zupu varēsi uzvārīt desmit minūšu laikā.

Iedvesmojoties no portāliem "Womanadvice" un "Ovkuse", piedāvājam piecas izmēģināšanas vērtas burciņzupu receptes. Ziemā tev atliks tikai iemaisīt burciņas saturu verdošā buljonā un pāris minūtes pavārīt. Ja vēlies zupu papildināt ar gaļu, kartupeļiem vai, piemēram, rīsiem, kas ir neatņemama harčo zupas sastāvdaļa, tie gan būs jānovāra iepriekš.

Universāla zupas sagatave

Dārzeņu piedeva zupām
Foto: Shutterstock

Aizstāj rūpnieciski ražoto dārzeņu buljona kubiņu ar šo veselīgo vitamīnu "bumbu" - universālu dārzeņu zupas pamatu. Šīs receptes pagatavošanai tev būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 500 g selerijas zaļumu;
  • 500 g pētersīļu zaļumu;
  • 500 g kāpostu;
  • 500 g ziedkāpostu;
  • 500 g burkānu;
  • 500 g paprikas;
  • 500 g sīpolu;
  • 500 g puravu
  • 600 g sāls.

Sālījumam uz litru ūdens:

  • 2 g citronskābes;
  • 40 g sāls.

Visus dārzeņus nomazgā, notīra un sarīvē, samaļ vai samalcina ar nazi. Liek bļodā, pārkaisa ar sāli un atstāj uz 2 stundām.

Tad samaisa un blīvi pilda sterilizētās burkās.

Sālījumu uzvāra un verdošu pārlej burkās sapildītajiem dārzeņiem.

Burkas aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem, apgriež otrādi un, kad tās atdzisušas, uzglabā vēsumā.

Lūk, te atradīsi recepti gardai soļankas sagatavei, bet, lasot tālāk un uzzini, kā pagatavot kāpostu zupas, rasoļņika, boršča un citu iecienītu zupiņu sagataves.

Source

Tasty

Tags

Konservēšana Zupas receptes Konservēšana Zupas un buljoni
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form