Ieburkojam vasaras garšas! Atbildes uz 'karstākajiem' ievārījumu sezonas jautājumiem
Foto: Shutterstock

Paša gatavots ievārījums ir lielisks veids, kā iekonservēt saldāko vasaras daļu. Kaut zemeņu sezona jau aizvadīta, citas vasaras ogas – ķirši, upenes, avenes, jāņogas un ērkšķogas – vēl tikai gaida savu kārtu. Arī meža veltes – aromātiskās meža zemenes un pirmās mellenes – tā vien prasās tikt ieburkotas, lai ziemās spelgonī no pieliekamā krājumiem izceltā ievārījuma burciņa atgādinātu par vasaras priekiem, krāsām un garšām.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Bet, kad ogas salasītas un piemeklēta sirdij tīkama recepte, aizsiets priekšauts un atrasta lielā koka karote, rodas ne viens vien jautājums, kas tad īsti jāņem vērā, lai ar mīlestību gatavotais ievārījums izdotos tiešām gards un būtu arī ilgstoši uzglabājams.

Mums ir atbildes uz "karstākajiem" ievārījumu sezonas jautājumiem. Piemēram, vai tiešām ievārījuma maisīšanai vislabāk izmantot tieši koka karoti? Atbildi uz šo daudzus interesējošo jautājumu atradīsi te.

Vai ievārījumam paredzētās burkas vajag sterilizēt

Ieburkojam vasaras garšas! Atbildes uz 'karstākajiem' ievārījumu sezonas jautājumiem
Foto: Shutterstock

Ievārījumiem, kas tiek uzkarsēti līdz vārīšanās temperatūrai un kuru sastāvā ir daudz cukura, pietiks, ja burkas izmazgāsim ar mazgāšanas līdzekli, kārtīgi izskalosim ar karstu un aukstu ūdeni. Pēc šādas apstrādes burkas ir gatavas ievārījumu uzglabāšanai ziemas periodam.

Ievārījumu burkās ieteicams liet līdz augšai, lai samazinātu gaisa daudzumu brīvajā telpā zem vāciņa. Palikušais gaiss radīs labvēlīgāku vidi mikroorganismu vairošanās iespējām, tādējādi sagatavotais ievārījums ātrāk sabojāsies, žurnālam "Ievas Māja" stāsta Latvijas Valsts augļkopības institūta vadošā pētniece Dr. sc. ing. Dalija Segliņa.

Lai ievārījums nepelētu, pirms piepildītajām burciņām likt virsū vāciņus, virsmai var uzlikt cepamo papīru. Ievārījuma burciņas kārtīgi aizskrūvē un glabā vēsā, tumšā vietā. Ledusskapī glabā tikai tādas ievārījuma burciņas, kas ir bijušas atvērtas.

Lasi tālāk un uzzini, kādu cukuru izvēlēties ievārījumā vārīšanai, kā rīkoties, lai ogas neizšķīstu, kā pagatavot ievārījumu bez cukura pievienošanas un citus ievārījumu sezonā noderīgu informāciju.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Zemenes Virtuves pamati Avenes Ērkšķogas Ievārījums Kazenes Ķirši Korintes Lācenes Mellenes Upenes Konservēšana
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form