Foto: Shutterstock

Sīpoli nu jau gana lieli paaugušies, lai tos izrautu no vagām, nožāvētu un liktu lietā kulinārajā pasaulē. Pašsaprotami šķiet svaigus sīpolus izmantot dažādu mērču, sautējumu un zupu gatavošanā, taču arī konservēšanā tie var būt pat ļoti noderīgi.

Sīpoliem jābūt mājās vienmēr. Kaut viena galviņa, bet ar to jebkura mērce, sacepums, dārzeņu sautējums, zupa, makaronu un rīsu ēdieni garšos divtik labi. Nenāktu par sliktu, ja vienmēr mājās būtu arī kāds gards ķopsis ar sīpoliem – tie var būt kādi ziemas salāti vai pat sīpolu marmelāde, kas būs izcila piedeva burgeriem un sieriem. Arī karamelizēti sīpoli burciņā ilgi uzglabāsies un būs labs papildinājums picām, salātiem, sacepumiem un dažādiem pamatēdieniem, tāpēc noderīgus knifus, ko vajadzētu ņemt vērā, sīpolus karamelizējot, uzzini šeit.

Starp citu, ja sīpolu griešana tev ir nopietns pārbaudījums un nav iespējams iztikt bez asarām, apgūsti kādu no šīm metodēm, kā tomēr izvairīties no asaru jūras.

Ja esi dažādu marinējumu cienītājs, noteikti izmēģini kādu no arhīva receptēm tieši šādā variācijā. Te derēs gan baltie, gan sarkanie sīpoli, turklāt ar marinādi vari eksperimentēt, pievienojot interesantu garšu etiķus, piemēram, ierastā vīna etiķa vietā liekot aveņu, balzamiko vai vīģu etiķi.

Neiedomājami ir tomāti želejā bez sīpolu ripiņām vai to gabaliņiem, tāpēc neaizmirsti pievienot arī tos labi daudz, kas, marinādē ievilkušies, garšo dievīgi labi. Un kur nu bez klasiskajiem Latgales salātiem konservējumu plauktiņā? Neaizmirsti pagatavot dažas burciņas arī šos neaizvietojamos salātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!