Kā sterilizēt un pasterizēt konservu burkas ātri un bez tvaikiem piekarsētas virtuves
Foto: Shutterstock

Krietnai saimniecei ir goda lieta vasarā teju katru brīvo brīdi izmantot, papildinot pieliekamā krājumus ar dažādos veidos ieburkotām dārza un meža veltēm. Lai darbs vainagotos gardā rezultātā, nākas krietni pasvīst, jo konservēšanas procesu grūti nosaukt par patīkamu nodarbi, it īpaši karstajās vasaras dienās, kad nākas ilgas stundas pavadīt sutīgā, ūdens garaiņiem piepildītā virtuvē. Izrādās, labs palīgs, paātrinot un atvieglojot sterilizēšanu un karsēšanu, ir mikroviļņu krāsns.

Gatavojot konservus ziemas krājumiem laiku aizņem ne vien augļu un dārzeņu sagatavošana, bet arī tāds svarīgs priekšdarbs kā burku un vāciņu rūpīga mazgāšana un sterilizēšana un pasterizēšana, lai tiktu iznīdēti visi mikroorganismi, kas varētu kārot uzbrukt burkās noslēptajiem gardumiem. Biežāk izmantotais paņēmiens ir burku karsēšana cepeškrāsnī, bet atjautīgākās saimnieces ir atklājušas vienkāršāku veidu, izmantojot sterilizēšanai mikroviļņu krāsni, turklāt šo paņēmienu var pielietot gan tukšu burku sterilizēšanai, gan jau piepildītu burku pasterizēšanai.

Lasi tālāk un uzzini, kā rīkoties, lai karsta ūdens tvaikiem piepildīta virtuve un laikietilpīgā burku pasterizācija verdoša ūdens katlos paliktu pagātnē.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form