Kā sterilizēt un pasterizēt konservu burkas ātri un bez tvaikiem piekarsētas virtuves
Foto: Shutterstock

Krietnai saimniecei ir goda lieta vasarā teju katru brīvo brīdi izmantot, papildinot pieliekamā krājumus ar dažādos veidos ieburkotām dārza un meža veltēm. Lai darbs vainagotos gardā rezultātā, nākas krietni pasvīst, jo konservēšanas procesu grūti nosaukt par patīkamu nodarbi, it īpaši karstajās vasaras dienās, kad nākas ilgas stundas pavadīt sutīgā, ūdens garaiņiem piepildītā virtuvē. Izrādās, labs palīgs, paātrinot un atvieglojot sterilizēšanu un karsēšanu, ir mikroviļņu krāsns.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Gatavojot konservus ziemas krājumiem laiku aizņem ne vien augļu un dārzeņu sagatavošana, bet arī tāds svarīgs priekšdarbs kā burku un vāciņu rūpīga mazgāšana un sterilizēšana un pasterizēšana, lai tiktu iznīdēti visi mikroorganismi, kas varētu kārot uzbrukt burkās noslēptajiem gardumiem. Biežāk izmantotais paņēmiens ir burku karsēšana cepeškrāsnī, bet atjautīgākās saimnieces ir atklājušas vienkāršāku veidu, izmantojot sterilizēšanai mikroviļņu krāsni, turklāt šo paņēmienu var pielietot gan tukšu burku sterilizēšanai, gan jau piepildītu burku pasterizēšanai.

Lasi tālāk un uzzini, kā rīkoties, lai karsta ūdens tvaikiem piepildīta virtuve un laikietilpīgā burku pasterizācija verdoša ūdens katlos paliktu pagātnē.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form