Foto: DELFI

Ko mūsu veģetārās pavārmākslas guru Dita Lase darītu, ja būtu kabaču ministre, ko darīt ar pāraugušiem gurķiem, kas galu galā ir modernais čatnijs un ko jaunu konservēšanā pamēģināt konservatīvam latvietim?


Zīmola "Gardais" un veģetārā uztura skolas "Vegus" vadītāja Dita Lase ir autoritāte ne tikai veģetārās kulinārijas piekritēju vidū vien. Liekas jau gan, ka šis ir laiks, kad veģetārieši un neveģetārieši var vienoties kopīgā dziesmā, jo dārza veltes ēdam un burkās liekam visi. Kabači mūs vieno! Jo kabači ir visur. Taču ar kabačiem jau viss nebeidzas.

Veģetāriešu un neveģetāriešu konservēšanas paņēmieni laikam tomēr nav viens un tas pats.

Viena lieta, uz ko veģetārieši pirms konservēšanas paskatīsies, būs izejvielu izcelsme – želatīns un tādas lietas. Otra lielā atšķirība – ja visēdājam visi augi ir piedevas, veģetārietim tas ir ēdiens. Līdz ar to veģetārieša skatījums uz garšvielām, uz to, cik treknu, cik sakombinētāku, cik vienkāršāku visu gatavot, iespējams, ir mazliet citāds, niansētāks. Taču veģetārieši taisa arī daudz ko tādu, ko visi taisa – visi skābē kāpostus, visi marinē gurķus vai taisa mazsālītos gurķīšus. Kur viss ir veģetārs, tur ir viss veģetārs, un nav tu ko dalīt!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!