Foto: Shutterstock
Gurķi siltumnīcās aug kā no pārpilnības raga, tāpēc bez baudīšanas svaigā veidā noteikti jāizmanto iespēja to iekonservēšanai. Galu galā, ziemas sezonā tā vien gribēsies attaisīt burciņu un kāriem zobiem nokraukšķināt iekonservētos vasaras labumus.

Marinēti, mazsālīti, skābēti – tas, kā iekonservēti gurķi, ir gaumes jautājums, tāpēc piedāvājam dažādas receptes, lai katrs atrod ko sev tīkamu. Pat tad, ja katru gadu vadies pēc vienas receptes, noteikti izmēģini ko jaunu, jo kas zina – varbūt atklāsi kādu citu paņēmienu gurķu konservēšanā. Ja esi starp tiem, kas nemīl ilgi un dikti kavēties virtuvē, recepte fiksajiem mazsālītajiem gurķiem ir kā radīta tev, savukārt eksperimentu cienītājiem jāizmēģina kas neparasts, piemēram, skābētie gurķi ar jāņogām. Izmēģināšanas vērta noteikti ir arī no pūra izceltā 1909. gada recepte sālītiem gurķiem.

Bet, ja tavā recepšu pūrā ir kas dalīšanās vērts, droši sūti to uz e-pastu receptes@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!