Foto: Shutterstock
Šobrīd pilnā sparā turpinās rabarberu sezona, tāpēc tieši ir īstais laiks ne vien cept kūkas un plātsmaizes, bet izmantot sulīgos kātus arī ievārījumu gatavošanai. Garda zaptīte, ko leksēt ar brokastu pankūkām vai ziest uz baltmaizes rikas izdosies, ja rabarberu skābumu līdzsvarosi ar garšā maigajiem banāniem, zemenes gādās par izcilu aromātu un skaistu krāsu, savukārt kivi sēkliņas ievārījumam piešķirs interesantu tekstūru.

Ja rababeru zapti aromatizēsi ar lielveikalā pirktiem apelsīniem vai citroniem, tad pirms gatavošanas augļus vispirms liec bļodā, pārlej ar verdošu ūdeni un kādu brīdi paturi. Tad ar stingru birstīti noberz no tiem vaska kārtiņu un pārējos "labumus", ar ko citrusi varētu būt bijuši "bagātināti".

Kolekcijā atradīsi arī divas rabarberu čatniju jeb sāļo ievārījumu receptes, kas ies pie dūšas tiem, kas ir uz "jūs" ar cukuru un iecienījuši izteiksmīgākas garšas.

Lūk, 13 receptes radošai pieliekamā krājumu papildināšanai. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!