Marinētu sēņu recepte
Foto: Shutterstock

Silto un lietaino dienu mija mūs pamatīgi lutina ar sēnēm mežos. Sēņotāji atrāda gūtos gaileņu, beku un baraviku lomus sociālajos tīklos, bet dedzīgie ēst gatavotāji jau spriež par to, ko no tām pagatavot. Lai kaut nedaudz notvertu jūlija beigu baraviku garšu burciņā un varētu tās notiesāt ziemā, tās ir vērts gan iemarinēt, gan sālīt, gan izkaltēt. Kā to paveikt pašam?

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Pirms ķerties pie konservēšanas un kaltēšanas darbiem, sagatavo sēnes. Izvēlies tādas meža veltes, kas nav tārpainas. Sēnēm apgriez kātiņus, noslauki tās no netīrumiem ar mitru drāniņu un parūpējies, lai tās būtu sausas. Jo īpaši svarīgi tas ir kaltēšanai, jo sēnes nevar būt mitras.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Baudi vasaru! Sēnes
0
Konservēšana
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
Lasi vēl
 

Comment Form