Skābējam ābolus: Padomi, dažādas marinādes un diētiskas ābolu majonēzes recepte
Foto: Shutterstock

Kad ābolu raža padevusies īpaši dāsna un to uzglabāšanai svaigā veidā nav piemērotu telpu, sulīgos augļus iespējams saglabāt skābējot. Dzirkstošos skābētos ābolus ziemā var izlietot gan svaigo ābolu vietā, gan salātos, gan pagatavot no tiem ļoti gardu diētisko majonēzi. Skābētie āboli noderēs arī kā piedeva dažādiem gaļas ēdieniem.

Vislabākās skābēšanai ir rudens un ziemas šķirnes, jo šo šķirņu āboli ir cietāki. Protams, var skābēt arī vasaras šķirņu augļus, tikai jārēķinās, ka to kvalitāte būs zemāka. Labākās šķirnes ābolu skābēšanai ir "Antonovka", "Lietuvas Pepiņš" un "Rudens Svītrainais".

Skābēšanai labāk izvēlēties koka traukus – muciņas un toverus, bet var izmantot arī emaljētus spaiņus, stikla balonus un burkas.

Skābēšanai atlasa gatavus, nebojātus ābolus bez plankumiem un tārpu caurumiem un kārto tos izvēlētajā traukā ar kātiņiem uz augšu. Katru ābolu kārtu pārsedz ar rudzu salmiem vai upeņu lapām. Pa starpām var likt arī diļļu kātus, dažādus garšaugus, arī ķiršu lapas.

Comment Form