Foto: Shutterstock
Vasaras dienās tā vien gribas sildīties saulītē, smelties enerģiju un baudīt tikko plūkto zemeņu garšu. Taču, ticiet, pēc dažiem mēnešiem sev gribēsi uzsist uz pleca, kad ledusskapja krājumos atradīsi noglabātās zemeņu ievārījumu burciņas, ko likt lietā pie brokastu pankūkām, zieķēt ruletēs un biskvītkūkās vai pārliet pār saldējumu.

Klasiskas vērtības ir neapgāžamas, un no tām atkāpties nevajag, taču bagātīgas zemeņu ražas gadījumā vērts pievērsties arī kādam eksperimentam un pagatavot ievārījumu, kur sārtvaidzītes savārītas kopā ar sulīgiem persiku gabaliņiem, rabarberiem, ingveru vai piparmētru lapiņām, kas arī šobrīd saaugušas dārzos kā no pārpilnības raga.

Tāpat nesmādē citas ogas ievārījuma gatavošanai – derēs gan jāņogas, gan upenes, ķirši, kazenes, upenes, mellenes un citas dārza un meža veltes. Ļoti labi garšos, ja apvienosi dārza sārtvaidzītes ar meža zemenēm, bet neparastākam rezultātam pievieno vaniļu, kanēli, lavandu vai citas garšvielas, kas labpatīk tavām garšu kārpiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!