Foto: Shutterstock
Laikā, kad konservēšanai pamazām liekam punktu, par sevi atkal liek manīt skābenie cidoniju augļi, kas jau izauguši krūmos un pieejami arī tirgus plačos.

Atgriežot atmiņā bērnības garšu, ne viens vien atcerēsies, kā gardu muti ēdām viltotās sukādes jeb plāni sagrieztās cidoniju šķēlītes, kas apbērtas ar cukuru un laika gaitā sacukurojušās sulīgā kārumā. To noteikti vērts pagatavot arī tagad, taču bez tā ''Tasty'' recepšu krājumos ir arī padomi, kā pagatavot ievārījumu, sīrupu un sukādes.

Bet, ja konservi nav tava stihija, pagatavo kādu kārumu ar cidonijām galvenajā lomā – krēmu, uzputeni. Vari arī izcept kādu kūku, liekot lietā skābeno augļu šķēlītes.

Cidoniju ievārījums

Foto: Shutterstock

Cidoniju ievārījums – veselīgs un gards našķis drēgnajiem rudens un ziemas mēnešiem.

Lasīt vairāk

Mīkstās cidoniju sukādes

Foto: Shutterstock

Mīkstās un gardās cidoniju sukādes iepriecinās ikvienu kārumnieku. Tās būs tik ļoti garšīgas, ka būs grūti pārtraukt ēst, tā apgalvo mūsu lasītāja Dace Auzenbaha, daloties ar savu noslēpumu, kā cidoniju sukādes pēc sīrupa atsulošanās pagatavot mīkstas nevis cietas un nesakožamas.

Lasīt vairāk

Cidonijas cukurā

Foto: Shutterstock

Cidonijas cukurā - var izmantot kā piedevu pie tējas, šķaidīt ar ūdeni, lai iegūtu cidoniju dzērienu.

Lasīt vairāk

Cidoniju sīrups

Foto: Shutterstock

Cidoniju sīrups - vitamīni pudelē visai ziemai.

Lasīt vairāk

Cidoniju džems

Foto: Shutterstock

Receptes autore Kornēlija Šinharla grāmatā "Konservēšana" iesaka cidoniju džemu izmantot saldo ēdienu pagatavošanā vai kā piedevu krējuma saldējumam, dažādiem krēmiem un pudiņiem. Īpaši gards cidoniju džems būs kopā ar svaigi ceptām kartupeļu pankūkām. Kopā no šī sastāvdaļu daudzuma iegūst 1.5 litru džema.

Lasīt vairāk

'Ananasveidīgie' ķirbji

Foto: Shutterstock

'Ananasveidīgie' ķirbji un cidonijas pārvērš ierasto ķirbju garšu līdz nepazīšanai!

Lasīt vairāk

Mieža putraimu rauga pankūkas ar cidoniju 'panna cotta' un brūkleņu kečupu

Foto: Publicitātes foto

Recepti piedāvā restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

Lasīt vairāk

Biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu

Foto: Publicitātes foto

Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās. Izmēģini biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu!

Lasīt vairāk

Ābolu - cidoniju uzputenis

Foto: Shutterstock

Labai dienai baudi ābolu - cidoniju uzputeni kopā ar pienu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!