
Ja vēlies nobaudīt nevainojami gardu un sulīgu šašliku, atceries, ka viss sākas ar marinādi. Padomdevēju šai jomā netrūkst, jo teju katram ir viedoklis par to, kas būtu pievienojams gaļai, lai rezultātā šašlika gabaliņi būtu mutē kūstoši. Ne reizi vien ir dzirdēts, ka daudzās marinādēs klātesošais etiķis var sausināt gaļu, padarot to sīkstu un nebaudāmu. Bet, kādas tad ir marinādes sastāvdaļas, kas palīdzēs mīkstināt gaļas šķiedras?
Ja esi apjucis plašajā padomu jūrā un nezini, ar ko šašlika marinādē aizstāt etiķi, piedāvājam desmit pārbaudītas vērtības, kas neliks vilties nevienam cepējam un ēdājam.
Minerālūdens–sojas marināde

Šis marinēšanas veids ir īpaši ieteicams jēra gaļai, jo minerālūdens mazinās arī jēra gaļas specifisko aromātu, kas ne visiem ir tīkams
Sastāvdaļas:
- 1 kg gaļas;
- 1 l gāzēta minerālūdens;
- sojas mērce;
- sīpoli.
Sagriež gaļu gabaliņos, pārlej to ar minerālūdeni. Atstāj uz pusstundu iesūkties. Minerālūdens sastāvā ir soda, kam piemīt gaļu mīkstinošas īpašības. Tad minerālūdeni nolej un pievieno sojas mērci, sagrieztus sīpolus. Visu samaisa, pievienojot nedaudz sāli. Ļauj visam ievilkties pāris stundas un var cept.
Padoms: minerālūdenī mīkstinātus gaļas gabaliņus pēcāk vari marinēt ne tikai sojas mērcē un sīpolos, bet arī jebkurā citā tev tīkamā veidā.
Kādēļ soda būtu jāpievieno arī kotletēm, biezpiena plācenīšiem un pākšaugiem to vārīšanas laikā, uzzināsi te, bet, lasot tālāk, uzzināsi receptes vēl deviņām šašlika marinādēm.
- 1. Kivi marināde
- 2. Portera marināde
- 3. Rabarberu marināde
- 4. Kefīra marināde
- 5. Granātābolu sulas marināde
- 6. Vīna marināde
- 7. Sinepju un alus marināde
- 8. Degvīna marināde
- 9. Melnās tējas marināde