Foto: Shutterstock
Ja zini, ka gaidāma gara un nogurdinoša darba diena, kas prasīs daudz enerģijas un, kā likums, pēcpusdienā liks parādīties necilvecīgai apetītei, sagatavojies jau laikus, piepildot sava darba galda atvilktni ar veselīgiem našķiem, kas palīdzēs ātri remdēt tavu zvērīgo izsalkumu.

Dārzeņu šķēlītes

Foto: PantherMedia/Scanpix

Gurķi, burkāni, ziedkāposti un citi kraukšķīgie dārzeņi satur maz kaloriju, bet, ja pārkaisīsi tos ar savām iecienītākajām garšvielām, pievienosi šķipsnu rupja maluma jūras sāls vai lāsīti citrona sulas, dārzeņi lieliski noderēs pēcpusdienas izsalkuma remdēšanai. Lai našķēšanos padarītu vēl gardāku, neaizmirsti paķert līdzi mājās gatavotu humusu vai vieglu jogurta mērcīti ar zaļumiem.

Zirņi un pupiņas

Foto: Shutterstock

Arī proteīniem bagātās pupiņas, pelēkos zirņus un grauzdētus turku zirņus šķipsna aromātiska garšvielu maisījuma pārvērtīs par sātīgu biroja uzkodu. Tikai uzmanies, jo tie ir tik garšīgi, ka roka apstāsies tikai tad, kad līdzpaņemtais iepakojums būs iztukšots.

Šokolāde

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja saldumi ir tava atkarība, tad mēģini tos gatavot mājās, lai varētu izvēlēties pēc iespējas veselīgākas sastāvdaļas. Ja tumšo šokolādi papildināsi ar riekstiem vai sēkliņām, tā joprojām garšos tikpat lieliski, tikai saturēs mazāku kaloriju daudzumu. Gatavojot šokolādi, pamēģini tai pievienot šķipsnu jūras sāls – baudot šo saldo pēcpusdienas našķi, sāls kristāliņi radīs patīkami negaidītu kontrastu.

Riekstu maisījums

Foto: Shutterstock

Kaut arī rieksti un sēkliņas ir trekni un ar tiem nebūtu ieteicams pārāk aizrauties, saujiņa šo kārumu būs lieliska izvēle pēcpusdienas izsalkuma remdēšanai. Riekstiem vari pievienot arī žāvētus ābolus, rozīnes vai citus kaltētus augļus pēc savas izvēles. Šādi vienlaikus tiks apmierināta arī tava vēlme pēc kā salda.

Enerģijas batoniņi

Foto: Shutterstock

Pašgatavoti enerģijas batoniņi no grauzdētām auzu pārslām, kas papildinātas ar sēkliņām vai šokolādes, riekstu un žāvētu augļu gabaliņiem, būs īsts "glābējs" mirklī, kad rūcošais vēders liks izmisīgi meklēt ko ātri apēdamu. Tu vari tos pagatavot lielākā daudzumā un safasēt līdzņemšanai katrai darbdienai. Arī bērni skolas pusdienu pārtraukumā noteikti priecāsies notiesāt šādu gardu našķi.

Cieti vārītas olas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Olās esošā proteīna pārbagātība rada ātru un ilgstošu sāta sajūtu. Tādēļ, ja zini, ka gaidāma gara darba diena, paķer līdzi pāris cieti novārītas olas. Pēcpusdienā, kad baudīsi tās ar šķipsnu sāls vai, uzgriežot pāris šķēles uz biroja virtuvītē pagatavotas tostermaizītes, piekritīsi, ka tā bija ļoti tālredzīga un lieliska ideja.

Jogurts

Foto: Shutterstock

Jogurts - it īpaši bezpiedevu, ir lieliska izvēle ātram launagam. Turklāt tu vari to papildināt ar karoti ievārījuma, medu, grauzdētām sēkliņā vai svaigiem augļiem. Izsmalcinātākām būtnēm patiks ideja par apelsīnu ziedu ekstrakta vai rožūdens pievienošanu šī maigā produkta garšas uzlabošanai.

Grauzdēta maize

Foto: Shutterstock

Tu vari iepriekšējā vakarā pagatavot maizes grauzdiņus no savas iecienītākās graudu maizes un papildināt tos ar karotīti bazilika vai olīvu pesto, sasmalcinātiem saulē kaltētiem tomātiem vai šķipsnu grauzdētu, maltu ķimeņu sēklu. Pēdējās, starp citu, lieliski veicina gremošanu.

Pašgatavoti čipsi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Čipsiem nav nekādas vainas, ja vien tu tos gatavo mājās, nepievienojot lieku daudzumu eļļas. Turklāt čipsus vari pagatavot ne vien no kartupeļiem, bet arī no lavaša, pitas maizes, batātes vai kale kāposta. Tāpāt kā dārzeņu stienīšiem, arī čipsiem lieliska piedeva būs humuss vai jogurta mērce. Un neizmirsti par šķipsnu svaigi kapāta rozmarīna!

Zemesriekstu sviests

Ātrai izsalkuma remdēšanai, turi rakstāmgalda atvilktnē burciņu zemesriekstu sviesta. Saldi sāļš, bagātīgs un krēmīgs - tas "iedarbosies" teju acumirklīgi, bet īpaši labi garšos ar glāzi auksta piena. Mēs iesakām izmēģināt "crunchy" zemesriekstu sviestu - ar maziem riekstu gabaliņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!