11 vienkārši veidi, kā pagatavot vistu šķiņķīšus tā, ka pirkstiņus aplaizīsi
Foto: Shutterstock

Vistas gaļa noteikti ierindojās starp vieglāk gatavojamiem produktiem, bet, ja ierastās filejas vietā gribas ko citādu, veikalu plauktos vērts pievērst uzmanību vistu šķiņķīšiem, kas ir viegli pagatavojami un gardi. Tos vērts izvēlēties jau tāpēc vien, ka gaļa ar garantiju vienmēr izcepsies mīksta un sulīga.

Ikdienā mēdzam pieturēties pie klasiskām vērtībām un gatavot to, kas vienmēr labi zināms, ka izdosies. Tomēr tāpat kā dzīvē, arī garšu pasaulē netīk vienveidība, un tas pat nav vēlams, tāpēc laiku pa laikam jāizmēģina kas jauns. Vistas šķiņķīši būs pašā laikā – vienmēr sulīgi, labi garšos ar dažādām piedevām, turklāt gaļa nav tā dārgākā, tāpēc būs arī maciņam draudzīga izvēle pusdienu vai vakariņu gatavošanai. Gaļa bez kauliem būs dārgāka, bet tas atvieglos rūpes, ja pats negribēsi to mājās atkaulot.

Daļa izvairās pirkt vistu šķiņķīšus, jo mēdz uzskatīt, ka tieši ādā uzkrājas viss nevēlamais, un arī tauku daudzums ādā ir liels. Tāpēc, ja vien ir iespēja, izvēlies gaļu ar zināmu izcelsmes vietu. Vislabāk, ja šķiņķīšiem pirms gatavošanas ādu nogriezīsi, tad gaļu varēsi arī panēt.

Vaicājot pārdevējai pēc vistu šķiņķīšiem, izvēlies, kādi receptei labāk būs piemēroti – ar vai bez kaula. Ērtāka gatavošana un ēšana, protams, būs tad, ja kauliņš būs jau izgriezts, taču sulīgāka gaļa viennozīmīgi būs ar visu kauliņu, tāpēc, ja nav iebildumi pret kauliņu ķidāšanu, labāk izvēlies tieši tos.

Vistu šķiņķi itāliešu mednieku gaumē jeb "cacciatore"

11 vienkārši veidi, kā pagatavot vistu šķiņķīšus tā, ka pirkstiņus aplaizīsi
Foto: Shutterstock

Gards un vienkāršs veids, kā pannā uztapināt sulīgu "cacciatore" jeb mednieku manierē sutinātus vistas šķiņķus, kas papildināti ar aromātiskiem itāļu tradicionālajiem garšaugiem – timiānu un salviju. Itālijā šo garšīgo ēdienu parasti pasniedz ar pastu, rīsiem vai dārzeņiem.

Eļļā liek cepties ar papīra dvieli nosausinātus gaļas gabalus, līdz izveidojas zeltaina garoziņa. Tad pannas brīvajās vietās pievieno sīpolus un ķiplokus un, ik pa laikam apmaisot, turpina cept, tad pievieno tomātus, vīnu, garšaugus un zem vāka sutina, līdz gaļa gatava. Vienkārši, vai ne?

Recepti vistu šķiņķīšiem itāliešu mednieku gaumē atradīsi šeit, bet, lasot tālāk, atklāsi sev citus garšīgus veidus, kā pagatavot vistu šķiņķīšus.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form