Foto: DELFI
Svētku laiks nav iedomājams bez cepumiem – cukurotiem, saldiem un tik kārdinoši smaržojošiem! Tos gatavojot, parasti izmantojam piparkūku formiņas vai asu nazi, bet, domājot radoši, cepumu izcakināšanai var izmantot daudzus katrā virtuvē atrodamus piederumus – no putu smeļamās karotes līdz rīvei.

Lai mājās pagatavotu "ezīšu" cepumus, ar bērniem izmēģinājām likt lietā putu smeļamo lāpstiņu ar maziem caurumiņiem. Mazajiem ļoti patika šāda radošā darbošanās, un eksperiments izdevās lieliski! Cepumu "ezīši" krāsnī uzpūtās, jo mīklai tika pievienots cepamais pulveris. Ja vēlies, lai cepumi ir gludi, plakani un cepšanās laikā nepalielinās izmēros, tad izvēlies mīklu bez sodas un cepamā pulvera piedevas.

Darba gaita

Izklāj plāti ar cepamo papīru. Sakarsē krāsni līdz receptē norādītajai temperatūrai.

Samīca mīklu, sadala mazākos gabaliņos, saveļ bumbiņās. Katru bumbiņu saplacina ar putu smeļamo lāpstiņu aptuveni 0,5-1 cm biezu, šādi veidojot cepumu formu. Liek cepumus uz plāts un cep zeltainus, līdz visa piepildās ar kārdinošu smaržu.

Lūk, video, kuru noskatoties, uzzināsi, kā cepumu dekorēšanai izmantot arī citus pa ķērienam atrodamus virtuves piederumus – no gaļas klapējamā āmura un rīves, līdz glāzēm un pudeļu korķīšiem, bet zemāk atradīsi dažādu cepumu receptes.

Lai garšīgs svētku gaidīšanas laiks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!