Foto: Shutterstock
Lai ēdiena gatavošanas laikā nerastos problēma, ka pa rokai nav kāda svarīga garšviela, iespējams, tev noderēs šis garšvielu saraksts. Pieredzējušu pavāru un virtuves "burvju" veidots saraksts - 24 garšvielas, kurām noteikti jābūt katrā virtuvē.

  1. Smaržīgie pipari
  2. Baziliks 
  3. Lauru lapas 
  4. Sarkanie pipari 
  5. Čili pulveris 
  6. Malts kanēlis un kanēļa standziņas 
  7. Krustnagliņas 
  8. Ķimenes 
  9. Karija pulveris 
  10. Dilles 
  11. Ķiploku pulveris
  12. Ingvera pulveris 
  13. Malts muskatrieksts
  14. Kaltēti sīpoli
  15. Raudene jeb oregano
  16. Paprika 
  17. Melnie pipari (un piparu dzirnaviņas, lai varētu jebkurā mirklī samalt piparus) 
  18. Sarkanie pipari 
  19. Rozmarīns 
  20. Safrāns 
  21. Salvija 
  22. Estragons 
  23. Timiāns 
  24. Vaniļas ekstrakts un vaniļas pāksts

Veidojot garšvielu krājumus, ņem vērā, ka aptuveni gada laoikā garšvielas zaudē smaržas un garšas īpašības, tādēļ ieteicamākais variants būtu iegādāties apmēram 30-60 gramus no katras garšvielas, nepieciešamības gadījumā papildinot biežāk lietotās virces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!