5 produkti, ko šovasar noteikti jāizmēģina pagatavot uz grila
Foto: Shutterstock

Tici vai ne, bet etiķotais šašliks nav ne ātrākais, ne lētākais, ne arī vienkāršākais vai garšīgākais ēdiens, ko var pagatavot uz grila. Ir vērts izlauzties no iesīkstējušo tradīciju jūga un izmēģināt jaunus garšu salikumus: uzbeku gaumē marinētas jēra akniņas, ar kūstošu mocarellas sieru pildītas paprikas laiviņas, garneles saldskābajā mērcītē un "mundierī" ceptus kartupeļus, kas garšos uz mata kā tie, kas bērnībā tika cepti ugunskurā. Visus šos gardos ēdienus var ātri un vienkārši pagatavot uz grila, iemantojot mūžīgo slavu un atzinību draugu acīs.

Kā skaidro "Mixnews", liekot lietā izdomu, uz grila var pagatavot ne tikai šašliku vai vistu spārniņus, bet arī daudzus citus mazāk ierastus, bet ne tādēļ mazāk gardus produktus.

"Fiksās" tīģergarneles

Garneles laima marinādē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lai uz grila garšīgi un ļoti ātri pagatavotu garneles, tev būs nepieciešamas tikai 3 sastāvdaļas:

  • tīģergarneles;
  • citrons;
  • jūras sāls.

Pagatavošana ir ģeniāli vienkārša. Uz garnelēm uzspied citronu sulu un uzber rupjo sāli. Tad ņem nelielus iesmus, uzver uz tiem garneles un liec uz grila, cepot tās 2 minūtes no katras puses. Ja gribas kaut ko oriģinālāku, tad garneles iepriekš iemarinē terijaki mērcē, arī tad tās būs patīkami saldskābas. Asumam marinādei vari pievienot kapātu čili piparu, īpaši kārdinošanam aromātam – caur spiedi izspiestus ķiplokus.

Lasi tālāk un uzzini citus veidus, kā draugus un radus grila ballītē pārsteigt ar neparasti gardiem ēdieniem.

Tags

Dārzeņi Grilēšana Kartupeļi Sarakstu karuselis Ananasi Banāni Šampinjoni Tīģergarneles

Comment Form