
Ja tu esi īsts pankūkmīlis, tad tev noteikti ir zināmas vismaz dažas nelielas viltībiņas, kā izcept tiešām garšīgas un pufīgas pankūkas. Tomēr jāatzīst, ka pankūkas ir visai “cimperlīgas” un, pat vārds vārdā sekojot receptei, ne visiem un ne vienmēr tās izdodas tādas, kā bija iecerēts.
Šoreiz aplūkosim septiņas visizplatītākās kļūdas, kuras var izbojāt pankūku cepšanas galarezultātu, un noskaidrosim, kā no tām izvairīties.
1. kļūda: nekvalitatīvu produktu izmantošana
Tā kā pankūku cepšanas procesā tiek izmantoti tikai uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi produkti, to kvalitātei ir īpaša nozīme. Pirmkārt un galvenokārt, visiem produktiem ir jābūt svaigiem un kvalitatīviem, jo tieši tas arī noteiks pankūku garšu un tekstūru.
Kā izvairīties no kļūmes: Vienkārši jāizvēlas patiešām svaigas un augstvērtīgas sastāvdaļas. Lai arī uz veikalu varbūt nāksies iet kaut vai pēc vienas olas, sviesta (jo ledusskapī atrodams tikai margarīns) vai svaiga piena pakas, neuztver to kā lieku laika tērēšanu, jo garšīgas pankūkas ir tā vērtas.
Tāpat svarīgi ir ievērot pareizu sastāvdaļu temperatūru. Tikko no ledusskapja izņemtas olas un piens vis nederēs tam, lai izceptu biezās pankūkas. Aukstas sastāvdaļas liek mīklai saplakt, norāda izdevums "Martha Stewart". Tāpēc biezo pankūku gatavošanai labāk izmantot istabas temperatūrā noturētas olas un piena produktus.
Te atradīsi norādes, kā izcept dievīgi gardas biezās amerikāņu pankūkas.
2. kļūda: produktu daudzuma noteikšana “uz aci”

Gatavojot desertus, produktu daudzuma precizitātei ir īpaša nozīme. Bieži vien ļaušanās improvizācijai un produktu daudzuma patvaļīga sabalansēšana var novest pie katastrofāla iznākuma.
Kā no tā izvairīties: Nepažēlo dažas minūtes sava dārgā laika, lai paņemtu no plaukta mērkrūzi un/vai svarus, precīzi nomēri un nosver nepieciešamo produktu daudzumu, un rezultāts būs lielisks.
Lasi tālāk un uzzini, kas vēl jāņem vērā, lai pankūkas vienmēr izdotos nevainojamas.