Foto: Publicitātes foto
Vasara ir īstais laiks, lai, izmantojot dārza un meža ogas, sevi un draugus pacienātu ar gardiem, vienkāršiem un vasarīgiem desertiem. "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis aicina pagatavot veselīgo ogu kokteili, kā arī jogurta krēmu ar svaigām ogām.

"Vasarā no dabas ir jāņem viss iespējamais ko tā dod. Turklāt tieši šajā gadalaikā augļi un ogas ir jo īpaši bagātas ar vitamīniem. Sarīko dārza svētkus un ciemiņus pārsteidz ar pašu gatavotiem un veselīgiem desertiem!" aicina Rimi veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Ogu kokteilis

Foto: Publicitātes foto

Iznākums: 2 porcijas

Nepieciešams:

  • Sezonas svaigās ogas - 2 saujas
  • Laims - 1 gab.
  • Zemesriekstu sviests - 2 ēdamk. 
  • Banāni 2 gab.
  • Piens - 300 ml
  • Ledus - sauja


Pagatavošanas laiks: 10 minūtes

Pagatavošana:

  1. Izspied no laima sulu
  2. Sablenderē ogas un laima sulu
  3. Sablenderēto ogu kokteili lej glāzēs
  4. Blenderī liec banānus un pievieno zemesriekstu sviestu, pienu un ledu - visu sablenderē
  5. Gatavo masu lej pāri ogu kokteilim


Zemesriekstu jogurta krēms ar svaigām ogām

Foto: Publicitātes foto
Iznākums: 4 porcijas

Nepieciešams:

  • Svaigas zemenes - 200 g
  • Svaigas avenes - 200 g
  • Bezpiedevu jogurts - 400 g
  • Zemesriekstu sviests - 1 ½ ēdamk.
  • Medus vai cukurs - 4-6 ēdamk.
  • Citrons vai laims - ½ gab.
  • Četru graudu pārslas - 4 ēdamk.

Gatavošanas laiks: 10-15 min.

Pagatavošana:

  1. Izspied sulu no 1/2 laima vai citrona
  2. Sajauc jogurtu ar zemesriekstu sviestu, ogām un citrona sulu. Daļu ogu atstāj dekorēšanai.
  3. Pievieno 2-3 ēdamk. medus vai cukura un samaisi.
  4. Pannā sakarsē atlikušās 2 ēdamk. medus vai cukura. Kad tas izkusis, pievieno četru graudu pārslas un maisot turpini karsēt dažas minūtes, līdz pārslas karamelizējušās.
  5. Atstāj atdzesēties.
  6. Kārto krēmu trauciņos, dekorē ar svaigām ogām un pārkaisi ar karamelizētajām pārslām. 

"Aikāgaršo" padoms!

Zemeņu un aveņu vietā vari izmantot arī citas ogas un augļus - mellenes, jāņogas, zilenes un citas. 


Krēms brulē

Foto: Publicitātes foto
Iznākums: 4 porcijas

Nepieciešams:

  • Olas - 4 gab.
  • Saldais krējums - 500 ml
  • Cukurs - 1 ēdamk.
  • Vaniļas pūdercukurs - 2 ēdamk.
  • Cukurs karamelizēšanai - 3 ēdamk.


Dekorēšanai:

  • Svaigas ogas - 4 saujas
  • Svaigās piparmētru lapiņas - pēc izvēles


Gatavošanas laiks: 40 min 

Pagatavošana:

  1. Uzsildi saldo krējumu
  2. Atdali olu baltumu no dzeltenumiem 
  3. Metāla bļodā saputo dzeltenumus ar cukuru un vaniļas pūdercukuru, pievieno saldo krējumu un samaisi 
  4. Bļodu liec ūdens peldē, maisi līdz masa ir iebiezinājusies. 
  5. Masu lej karstumizturīgos trauciņos, kārto dziļā pannā vai cepemtraukā.
  6. Tajā lej silto ūdeni, lai trauciņi būtu pārklāti līdz pusei.
  7. Cep 160 grādu temperatūrā 15 - 20 minūtes. 
  8. Kad krēms izcepies, atdzesē to 10 minūtes.

Gatavo cukura karameli: 
  1. Sakarsē pannu, noklāj to ar 3 ēdamkarotēm cukura, izkausē. 
  2. Kad cukurs izkusis, lej to uz cepamā papīra, izlīdzini plānā kārtā. 
  3. Lauz cukura plāksnīti gabaliņos un kārto uz krēma, dekorē ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām.
  4. Pirms pasniegšanas liec krēmu brulē ledusskapī atdzesēties.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!