Foto: Shutterstock
Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatības mazināšanai valsts ieviesusi virkni drošības pasākumu, tostarp aicinot iedzīvotājus pārskatīt arī savus iepirkšanās paradumus un apmeklēt pārtikas veikalus iespējami retāk. Pat samazinot veikalu apmeklējumu līdz minimumam, ik pa laikam tomēr būs nepieciešams papildināt produktu rezerves. Turklāt šajās dienās Latvijā no ārvalstīm atgriezīsies ievērojams skaits tautiešu, kuriem būs nepieciešams pašizolēties uz 14 dienām un nāksies domāt par to, kā droši papildināt pārtikas krājumus, tādēļ nācām talkā, apkopojot aktuālo informāciju par iespējām iepirkties internetā ar produktu piegādi.

Sakarā ar straujo pieprasījuma kāpumu, uz pārtikas piegādi no lielākajiem Latvijas lielveikaliem var nākties gaidīt krietni ilgāk, nekā tas bijis līdz šim. Apzinot situāciju Latvijas popularākajos interneta lielveikalos, "Tasty" uzzināja, ka piemēram, "Barboras" grafikā šobrīd visi produktu piegāžu laiki ir aizpildīti līdz pat ceturtdienai, 19. martam. Zvanot uz mājas lapā norādīto tālruni uzziņām, konsultante paskaidroja, ka, ņemot vērā lielo pieprasījumu, pieteikumu grafiks piektdienas piegādēm tiks atvērts 19. martā pēc pusnakts, savukārt sestdienas piegādēm varēs pieteikties piektdien pēc pulksten 12 naktī. Šāda prakse tikšot piekopta arī turpmāk uz nenoteiktu laika posmu.

Pārskatot "Rimi" e-veikala grafiku, redzams, ka tuvākie pāris laiki sakomplektēto produktu saņemšanai lielveikalā "Rimi Spice" ir pieejami uz 23. martu, "Rimi Ozols" – tikai 25. martā. Sazvanīt mājas lapā norādīto informātīvo tālruni, lai noskaidrotu, kad iespējama tuvākā bezmaksas piegāde, sakomplektējot pārtikas grozu virs 49,98 eiro, mums tā arī neizdevās.

Ja abi iepriekš minētie lielveikali piegādā produktus tikai Rīgā un pierīgā, tad lieltirgotājs "NuKo" piedāvā produktu piegādi visā Latvijā. Mājas lapā vēstīts, ka, nokomplektējot produktu grozu pirmdien līdz pulksten 11.30, tuvākā piegāde Rīgā un Jūrmalā pieejama trešdien, pārējā Latvijā – piektdien.

Bez trim augšminētajiem nozares "milžiem", lūk, vēl pāris interneta veikali, kas piedāvā produktu piegādi.

"Svaigi.lv" – Latvijas ražotāju produkcija plašā klāstā Rīgā un pierīgā. Tuvākā piegāde: 20. marts. Te atradīsi informāciju par piegādes nosacījumiem.

"Zaļā Zeme" – bioloģiskās lauksaimniecības produkcija. Paši piegādā produkciju Jelgavā un Ozoliniekos, pārējā Latvijā ar pakomātiem vai kurjeru. Telefoniski noskaidrojam, ka tuvākā produktu piegāde atkarīga no atrašanās vietas un izvēlētā piegādes veida. Ar piegādes nosacījumiem vari iepazīties, lūk, šeit.

"Dabas Dobe" – Latvijas bioloģiskajās zemnieku saimniecībās audzēti produkti un eko produkti no ārvalstīm. Mājas lapā norādīts, ka tuvākā produktu piegāde ir pieejama 2. aprīlī. Kādu laiku piegāde ar kurjeru un pakomātiem būs pieejama tikai ik pēc divām nedēļām.

"Zaļā Govs" – bioloģiski audzēti produkti. Tiek piedāvāta produktu piegāde Rīgā. Telefoniski noskaidrojam, ka ātrākā produktu piegāde iespējama 17. martā, bet jārēķinās, ka, sakarā ar lielo pieprasījumu, ne visi interneta lapā redzamie produkti šobrīd ir pieejami, tādēļ pēc pirkuma nokomplektēšanas, produktu sortimentu labāk precizēt, sazinoties ar veikalu.

"Kotiņi" – graudaugu un pākšaugu produkti (pērļu grūbas, pupas, zirņi; pupu, zirņu, kviešu un rudzu milti, eļļa u.tt.) no Latgales ar piegādi pa visu Latviju. Vairāk informācijas pa tālruni 26405907.

Labs variants, kā iepirkties, iztiekot bez veikalu apmeklēšanas – sameklē savu bioloģisko saimniecību un dodies iepirkties uz laukiem. Ir arī virkne saimniecību, kuras savus produktus piegādā klientiem uz mājām – gan gaļu, gan zaļumus un dārzeņus, un tad produktu cenā nav nekādas starpniecības maksas – visu, ko tu maksā, saņem konkrētais zemnieks, kurš savu peļņu var ieguldīt nākamā gada ražā. Saimniecību kontaktus vari atrast "Bioinfo.lv", virtuālajā tirgus vietnē "Tirgo.lv", kā arī "Biologiski.lv" mājas lapā.

Zini vēl kādu pārtikas ražotāju vai tirgotavu, kas piegādā produkciju? Raksti komentāros, lai mēs varētu papildināt interneta veikalu sarakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!