Foto: Shutterstock
Pikanto un izteikti aso maltīšu cienītāji zinās, ka šos ēdienus īpaši gardus padara ne vien kaltētās čili garšvielas, bet arī svaigie čili pipari. Tā kā bieži vien receptes pieprasa vien pusi vai nelielu gabaliņu no svaigajiem halapenjo vai citu šķirņu čili, pēc tam kļūst aktuāls jautājums par to, kā asos piparus uzglabāt, lai tie ilgāk saglabātos svaigi. Kāds tad ir labākais veids, kā uzglabāt svaigos čili, lai tie nesabojātos nedēļas laikā?

Protams, ja čili jūsmājās ir tikpat iecienīta sastāvdaļa, kā sīpols zupā, tad pavisam droši to var glabāt noslēgtā traukā dārzeņu atvilktnē. Tāpat labs variants būs arī aizspiežams maisiņš – tajā ievieto gareniski pārgrieztus čili un kādu papīra salveti, kas savāktu lieko mitrumu, un glabā pat nedēļu.

Tomēr kulinārie eksperti no "Cook's Illustrated" izdevuma ir atklājuši pavisam pateicīgu metodi, kas svaigos čili ļaus uzglabāt pat mēnesi. Pēc vairākiem eksperimentiem atklāts, ka čili visai pateicīgi uzglabājas sālsūdenī – tie nezaudē garšu, pēc noskalošanas aukstā ūdenī ir tikpat asi, kā svaigie un saglabā savu kraukšķīgumu.

Kā tad īstenot šo metodi? Formula ir pavisam vienkārša – 250 mililitros vēsa ūdens izšķīdina ēdamkaroti sāls. Svaigos čili gareniski pārgriež uz pusēm un saliek burciņā. Pārlej ar sālsūdeni, rūpīgi noslēdz vāciņu un liek ledusskapī. Kad kāds čili nepieciešams, to izņem no burciņas, noskalo aukstā ūdenī, lai atbrīvotos no sālsūdens piegaršas, un izmanto, kā iecerēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!