Foto: Shutterstock
Kas gan būtu vasara bez arbūza. Šo milzu ogu iemīļojuši gan pieaugušie, gan bērni. Turklāt karstā laikā ar arbūzu var veldzēt slāpes, padzerties. Bet, kad stāvam veikalā uz skatāmies uz arbūziem, cenšoties izvēlēties gatavāko, saldāko un sulīgāko, tomēr arī tādu, kas nav arī pārgatvojies, mēdzam apmulst un apjukt. Kādas pazīmes būtu jāņem vērā, lai pirkums būtu veiksmīgs?

Izvēlēties tev palīdzēs portāla takprosto.cc sagatavotās 8 pazīmes. Iemācies tās no galvas un tev vairs nekad nebūs problēmas izvēlēties arbūzu.

Ideāli gatavam arbūzam ir šādas pazīmes:

  • liels arbūzs, bet nav pārāk smags
  • to saspiežot plaukstās, tas krakšķ
  • to paklauvējot, tam ir dobja skaņa
  • tam nav nekādu plaisu vai iegriezumu
  • tā kātiņš ir sauss
  • tam uz sāniem ir gaišs, dzeltenzaļš laukums
  • tā miza ir spīdīga, vaskaina
  • tā svītru zīmējums ir skaidri saskatāms un kontrastains

Baudi vasaru un ēd arbūzus visdažādākos veidos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!