Foto: Shutterstock

Vārot gaļas buljonu, uz tā virsmas sastājas tauki, reizēm to ir samērā daudz un daudz veselīgāk būtu tos neēst. Ikviens zina, ka, atdzesējot buljonu, tauki sastingst un tos var viegli atdalīt no šķidruma, vienkārši nolaužot tauku kārtiņu nost. Bet ko darīt, ja zupu vēlas ēst uzreiz un nav laika to dzesēt, lai noņemtu liekos taukus?

Šādā situācijā izlīdzēs kāds ļoti vienkāršs un atjautīgs paņēmiens. Būs nepieciešami 2 - 3 ledus kubiņi un virtuves papīra dvielis. Ledus gabaliņus ietin salvetē, izveidojot nelielu pauniņu. Ar šo auksto pauniņu savāc taukus. Iemērcot auksto salveti zupā, tauki ap to sastings un pieķersies pie salvetes. Ja nepieciešams, pagatavo vēl vienu pauniņu.

Trūkst ideju, kādu zupu pagatavot no izvārītā buljona? Lūk, 21 ideja no apjomīgās "Tasty.lv" pavārgrāmatas! Atliek vien izvēlēties un izbaudīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!