Foto: Shutterstock
Karstā laikā jādzer daudz ūdens, arī tad, ja it kā negribas dzert. Daudz patīkamāk ūdeni dzert, ja tas aromatizēts ar augļiem. Turklāt šāds ūdens ir ļoti veselīgs un attīra tavu ķermeni, tas mazina arī izsalkumu un vēlmi našķoties. Visbiežāk mēs ūdenim pievienojam citronu, bet vasara tev dod daudz plašākas iespējas aromatizēt dzeramo ūdeni. Izbaudi vasaras garšas!

Ja ūdeni samaisi iepriekšējā vakarā nākošai dienai, jāņem vērā, ka citrusu miziņa ūdenim piešķirs nelielu rūgtumu. Tādēļ daļai citrusu miziņu pirms pievienošanas vari nogriezt. Ja ūdens samaisīts apmēram stundu pirms dzeršanas, tad citrusu miziņas garša ir ļoti viegla un patīkama.

Zemenes, laims un gurķis

Foto: Shutterstock

Sastāvdaļas: 1 glāze sagrieztas zemenes, 1 glāze ripiņās sagriezts gurķis, 1 šķēlēs sagriezts laims, dažas nelielas piparmētras lapas, auksts ūdens, ledus.

Lielā krūkā (apmēram 1,5 litri) liek zemenes, gurķa ripiņas, laima šķēles, piparmētras lapiņas, ledu un ar koka karoti samaisa. Maisīšanas brīdī ar karoti nedaudz paspaida laimus, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj garšām sadraudzēties apmēram 1 stundu. Pasniedz, katrā glāzē liekot augļus un uzlejot ūdeni.

Zemenes, citrons un baziliks

Foto: Shutterstock

Sastāvdaļas: 1 glāze sagrieztas zemenes, puse šķēlēs sagriezta citrona, neliela sauja saplucinātu bazilika lapiņu, auksts ūdens, ledus.

Lielā krūkā liek zemenes, citrona šķēles, bazilika lapiņas, ledu un ar koka karoti samaisa. Maisīšanas brīdī ar karoti nedaudz paspaida citronus, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj garšām sadraudzēties apmēram 1 stundu. Pasniedz, katrā glāzē liekot augļus un aplejot ar ūdeni.

Mellenes un apelsīns


Foto: Shutterstock

Sastāvdaļas: 2 glāzes mellenes, 2 šķēlēs sagriezti apelsīni, dažas nelielas piparmētras lapas, auksts ūdens, ledus.

Lielā krūkā liek mellenes, apelsīna šķēles, piparmētras lapiņas, ledu un ar koka karoti samaisa. Maisīšanas brīdī ar karoti nedaudz paspaida apelsīnus un mellenes, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj garšām sadraudzēties vismaz 2 stundas. Pasniedz, katrā glāzē liekot augļus un uzlejot ūdeni.

Arbūzs un piparmētras


Foto: Shutterstock

Sastāvdaļas: 500 g kubiņos sagriezts arbūzs, dažas nelielas piparmētras lapas, auksts ūdens, ledus.

Lielā krūkā liek arbūzus, ledu un ar koka karoti samaisa, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj garšām sadraudzēties vismaz 2 stundas. Pasniedz, katrā glāzē liekot augļus un uzlejot ūdeni.

Apelsīns, laims un gurķi


Foto: Shutterstock

Sastāvdaļas: 1 glāze ripiņās sagriezts gurķis, 2 šķēlēs sagriezti apelsīni, 1 šķēlēs sagriezts laims, dažas nelielas piparmētras lapas, auksts ūdens, ledus.

Lielā krūkā liek gurķa ripiņas, apelsīna un laima šķēles, piparmētras lapiņas, ledu un ar koka karoti samaisa. Maisīšanas brīdī ar karoti nedaudz paspaida apelsīnus un laimus, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj garšām sadraudzēties apmēram 1 stundu. Pasniedz, katrā glāzē liekot augļus un uzlejot ūdeni.

Apelsīns un kinza

Foto: Shutterstock

Greipfrūts un rozmarīns

Foto: Shutterstock

Avenes un vanilīns


Foto: Shutterstock

Sastāvdaļas: 2 glāzes avenes, 1 vaniļas pāksts, auksts ūdens, ledus.

Lielā krūkā liek avenes. Pārgriež gareniski uz pusēm vaniļas pāksti, pie kātiņa atstājot nesagrieztu, liek krūkā. Pievieno ledu un aukstu ūdeni. Ļauj garšām pa nakti sadraudzēties. Pasniedz, katrā glāzē liekot avenes un uzlejot ūdeni.

Mellenes un ananāss

Foto: Shutterstock

Sastāvdaļas: 2 glāzes mellenes, 300 g ananāss, dažas nelielas piparmētras lapas, auksts ūdens, ledus.

Lielā krūkā liek mellenes, ananāsa gabaliņus, piparmētras lapiņas, ledu un ar koka karoti samaisa. Maisīšanas brīdī ar karoti nedaudz paspaida ananāsus un mellenes, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj garšām sadraudzēties vismaz 2 stundas. Pasniedz, katrā glāzē liekot augļus un uzlejot ūdeni.

Kivi un gurķis


Foto: Shutterstock

Sastāvdaļas: 6 sablenderēti kivi, 1 glāze ripiņās sagriezts gurķis, dažas nelielas piparmētras lapas, auksts ūdens, ledus.

Lielā krūkā liek sablenderēto kivi, gurķa ripiņas, piparmētras lapiņas, ledu un ar koka karoti samaisa. Aplej ar aukstu ūdeni un ļauj garšām sadraudzēties apmēram 1 stundu. Pasniedz.

Melone, avenes un laims

Foto: Shutterstock

Arbūzs un laims


Foto: Shutterstock

Sastāvdaļas: 1,5 kg sablenderēts arbūzs, 2 šķēlēs sagriezti laimi, dažas nelielas piparmētras lapas, auksts ūdens, ledus.

Lielā krūkā liek sablenderēto arbūzu, laima šķēles, piparmētras lapiņas, ledu un ar koka karoti samaisa, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj garšām sadraudzēties 1 stundu. Pasniedz.

Mango un citrons

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!