Ja ūdeni samaisi iepriekšējā vakarā nākošai dienai, jāņem vērā, ka citrusu miziņa ūdenim piešķirs nelielu rūgtumu. Tādēļ daļai citrusu miziņu pirms pievienošanas vari nogriezt. Ja ūdens samaisīts apmēram stundu pirms dzeršanas, tad citrusu miziņas garša ir ļoti viegla un patīkama.
Zemenes, laims un gurķis
Sastāvdaļas: 1 glāze sagrieztas zemenes, 1 glāze ripiņās sagriezts gurķis, 1 šķēlēs sagriezts laims, dažas nelielas piparmētras lapas, auksts ūdens, ledus.
Lielā krūkā (apmēram 1,5 litri) liek zemenes, gurķa ripiņas, laima šķēles, piparmētras lapiņas, ledu un ar koka karoti samaisa. Maisīšanas brīdī ar karoti nedaudz paspaida laimus, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj garšām sadraudzēties apmēram 1 stundu. Pasniedz, katrā glāzē liekot augļus un uzlejot ūdeni.
Zemenes, citrons un baziliks
Sastāvdaļas: 1 glāze sagrieztas zemenes, puse šķēlēs sagriezta citrona, neliela sauja saplucinātu bazilika lapiņu, auksts ūdens, ledus.
Lielā krūkā liek zemenes, citrona šķēles, bazilika lapiņas, ledu un ar koka karoti samaisa. Maisīšanas brīdī ar karoti nedaudz paspaida citronus, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj garšām sadraudzēties apmēram 1 stundu. Pasniedz, katrā glāzē liekot augļus un aplejot ar ūdeni.
Mellenes un apelsīns
Sastāvdaļas: 2 glāzes mellenes, 2 šķēlēs sagriezti apelsīni, dažas nelielas piparmētras lapas, auksts ūdens, ledus.
Lielā krūkā liek mellenes, apelsīna šķēles, piparmētras lapiņas, ledu un ar koka karoti samaisa. Maisīšanas brīdī ar karoti nedaudz paspaida apelsīnus un mellenes, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj garšām sadraudzēties vismaz 2 stundas. Pasniedz, katrā glāzē liekot augļus un uzlejot ūdeni.
Arbūzs un piparmētras
Sastāvdaļas: 500 g kubiņos sagriezts arbūzs, dažas nelielas piparmētras lapas, auksts ūdens, ledus.
Lielā krūkā liek arbūzus, ledu un ar koka karoti samaisa, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj garšām sadraudzēties vismaz 2 stundas. Pasniedz, katrā glāzē liekot augļus un uzlejot ūdeni.
Apelsīns, laims un gurķi
Sastāvdaļas: 1 glāze ripiņās sagriezts gurķis, 2 šķēlēs sagriezti apelsīni, 1 šķēlēs sagriezts laims, dažas nelielas piparmētras lapas, auksts ūdens, ledus.
Lielā krūkā liek gurķa ripiņas, apelsīna un laima šķēles, piparmētras lapiņas, ledu un ar koka karoti samaisa. Maisīšanas brīdī ar karoti nedaudz paspaida apelsīnus un laimus, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj garšām sadraudzēties apmēram 1 stundu. Pasniedz, katrā glāzē liekot augļus un uzlejot ūdeni.
Apelsīns un kinza
Greipfrūts un rozmarīns
Avenes un vanilīns
Sastāvdaļas: 2 glāzes avenes, 1 vaniļas pāksts, auksts ūdens, ledus.
Lielā krūkā liek avenes. Pārgriež gareniski uz pusēm vaniļas pāksti, pie kātiņa atstājot nesagrieztu, liek krūkā. Pievieno ledu un aukstu ūdeni. Ļauj garšām pa nakti sadraudzēties. Pasniedz, katrā glāzē liekot avenes un uzlejot ūdeni.
Mellenes un ananāss
Sastāvdaļas: 2 glāzes mellenes, 300 g ananāss, dažas nelielas piparmētras lapas, auksts ūdens, ledus.
Lielā krūkā liek mellenes, ananāsa gabaliņus, piparmētras lapiņas, ledu un ar koka karoti samaisa. Maisīšanas brīdī ar karoti nedaudz paspaida ananāsus un mellenes, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj garšām sadraudzēties vismaz 2 stundas. Pasniedz, katrā glāzē liekot augļus un uzlejot ūdeni.
Kivi un gurķis
Sastāvdaļas: 6 sablenderēti kivi, 1 glāze ripiņās sagriezts gurķis, dažas nelielas piparmētras lapas, auksts ūdens, ledus.
Lielā krūkā liek sablenderēto kivi, gurķa ripiņas, piparmētras lapiņas, ledu un ar koka karoti samaisa. Aplej ar aukstu ūdeni un ļauj garšām sadraudzēties apmēram 1 stundu. Pasniedz.
Melone, avenes un laims
Arbūzs un laims
Sastāvdaļas: 1,5 kg sablenderēts arbūzs, 2 šķēlēs sagriezti laimi, dažas nelielas piparmētras lapas, auksts ūdens, ledus.
Lielā krūkā liek sablenderēto arbūzu, laima šķēles, piparmētras lapiņas, ledu un ar koka karoti samaisa, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj garšām sadraudzēties 1 stundu. Pasniedz.