Foto: Shutterstock
Lai arī vasara mūs šogad nelutina ar svelmi, siltākajās dienās nevaram liegt saldējuma baudīšanu. Saldējuma gatavošana ir iespējama bez speciālās iekārtas, turklāt ir pat vērts pagatavot tā vairāk un glabāt saldētavā, lai jebkurā brīdī, kad uznāk vēlme pēc vēsā našķa, pa rokai būtu pašu gatavotais kārums.

Sarežģītākais saldējuma uz kociņiem gatavošanā ir vien tas, ka mājās jābūt speciālajām formiņām, kur saliet masu. Tās gan ir visai pieprasītas un nopērkamas lielveikalos, mājlietu un virtuves piederumu nodaļās. Bez trauciņa vēl vajadzētu nodrošināties ar kociņiem.

Saldējuma gatavošanai vajadzēs:

  • Jogurtu pēc izvēles
  • Ogas pēc izvēles
  • Medu vai cukura sīrupu.

Ja pamatlietas saldējuma gatavošanai sarūpētas, jāķeras klāt pie paša našķa gatavošanas. Ja izmanto medu, tad tam jābūt šķidras konsistences, citādi sacukurojies tas neizšķīdīs jogurtā. Ogas sadali divos traukos – vienas veselā veidā jāber pēc masas iepildīšanas formiņās, bet atlikušās sablendē ar daļu medus un pusi jogurta. Atlikušo medu sajauc ar nesajaukto jogurtu.

Saldējuma trauciņos vispirms pilda tikai jogurta masu, tad ar ogām sajaukto, tad atkal tikai jogurtu un beigās saber ogas. Iespraud kociņu trauku viducī un liec saldētavā vismaz uz diennakti kārtīgi sastingt.

Kad vien rodas vēlme pēc atvēsinošā našķa, izņem no trauciņa saldējumu aiz kociņa un baudi gardu muti!

''Tasty'' iesaka:

Šādā pat veidā var gatavot saldējumu no augļu, ogu sulām. Var eksperimentēt arī ar jogurtiem un uzreiz ņemt jogurtu ar kādu ogu vai augļu garšu. Tikai ņem vērā, ka jogurti ar piedevām paši par sevi būs saldāki un papildu saldumu daudz nevajadzēs.

Ja gribas ko grēcīgāku, papildini jogurta masu ar šokolādes skaidiņām, riekstiem, marmelādi, griljāžu vai citiem labumiem. Ja esi skābāku saldējumu piekritējs, izmanto grieķu jogurtu pamatā un pievieno vēl citronu sulu, sarīvētu miziņu. Ļoti labi garšos, ja jogurtā iemaisīsi smalki sakapātu piparmētru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!