Foto: Shutterstock
Aromatizētai eļļai ir jābūt katras saimnieces virtuves plauktiņā. Tā lieliski garšos salātos, cepot gaļu, uzsūksies patīkams aromāts un garša, un tā lieliski papildinās tikko ceptu maizīti, iemērcot to eļļā. Turklāt nekas nebūs gardāks par pašgatavotu aromatizēto eļļu, un tas nebūt nav tik sarežģīti, kā varētu sākotnēji šķist.

Eļļas aromatizēšanai ''Tasty'' iesaka izmantot šādas piedevas – ķiplokus, baziliku, čili, pētersīļus, dilles, asos sarkanos piparus, saldos piparus, ķimenes, rozmarīnu, timānu, estragonu un citus labumus pēc katra garšas patikas.

Kā aromatizēt eļļu? Ja tie ir zaļumi, vispirms tos sasmalcini, saber pudelītē un tad pārlej ar kvalitatīvu olīveļļu. Zaļumiem jābūt sausiem un tīriem.

Kas attiecas uz čili un pipariem, šajā gadījumā eļļa ir jākarsē ar smalki sagrieztu čili, un tad jāatdzesē. Čili garša tiks uzņemta tikai karsēšanas rezultātā, un tad eļļu var pārliet, bet dekoratīviem nolūkiem pudelītē iebērt čili pārslas vai piparu šķēlītes.

Jebkuru aromatizēto eļļu pēc gatavošanas jāliek ievilkties, ar desmit dienām būtu pietiekami. Pudelei jābūt cieši aizskrūvētai, lai aromāti nepazustu, un tikai tad var likt lietā gardo eļļu. Kas attiecas uz eļļas izmantošanu, šim nolūkam vislabāk derēs augstas kvalitātes extra virgin olīveļļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!