Foto: Shutterstock
Kurš gan nav bijis situācijā, kad tik ļoti kārojas sulīgu ananasu vai kraukšķīgas granātābolu sēkliņas, taču nemaz negribas ķerties klāt pie laikietilpīgās mizošanas, griešanas un citādas augļa apstrādes. Visai bieži vēlme noplok jau tad, kad iedomājamies vien par ķēpīgo darbu, taču tā nebūs, ja zināsi, kā visu izdarīt ātri un vienkārši.

Tā kā šajā sezonā aktuāli uzturā lietot pēc iespējas vairāk C vitamīnu, augļi kļuvuši par neiztrūkstošu ikdienas ēdienkartes sastāvdaļu. Piemēram, pomelo, kuram raksturīga bieza miza, ir ļoti sulīgs, taču tikšana līdz augļa ēdamajai daļai var šķist pārāk piņķerīga, ja vien nezina, kāds ir labākais paņēmiens. Tāpat ir ar granātāboliem – patiesībā sēkliņas var izlobīt, nenotašķot visas virtuves sienas un nesabojājot koka dēlīti. Palūko arī pamācību, kā nomizot pūkainos kivi, labi nogatavojušos mango, un visbeidzot, apgūsti mākslu ananasa sagriešanai!

Lai augļu mizošana un griešana vairs nav iegansts!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!