Foto: Shutterstock
Pat ja neesi viens no pieredzējušākajiem kūku un smalkmaizīšu cepējiem, gan jau vismaz vienu mīklas veidu jāprot pagatavot. Visvieglākās, protams, ir pankūku mīklas, taču biskvīta torti vai cepumu "austiņas" no tādas neizcept. Lūk, daži kūku cepējiem noderīgi mīklu veidi un padomi, kā tās pagatavot visgardākās.

Vienkāršus sāļos un saldos pīrāgus var sacept, ja proti pagatavot pārslaino, lielo pīrāgu mīklu. Šim pašam mērķim un gardiem groziņiem noderēs drupačainā smilšu mīkla, kas tā vien kusīs mutē. Jau pieredzējušākie mīklu gatavotāji var ķerties pie nopietnākām lietām – kārtainās mīklas un plaucētās mīklas gatavošanas.

Mēļo, ka ikviens, kas iemācījies pagatavot ideālu kārtaino mīklu, svētdienas rītos mājiniekus priecē nevis ar pankūkām, bet karstiem un mutē kūstošiem kruasāniem.

Bet katram, kas kaut reizi vēlējies, kaut spētu pagatavot īstenu lauku biskvīta torti, vērts apgūt olu biskvīta mīklas gatavošanu. Šis darbiņš, lai gan nav viegls, noteikti padosies, ja vien sekosi norādījumiem un būsi pietiekami veikls. Un kas to lai zina, varbūt dzimšanas dienā gaviļnieku priecēsi ar tik ideālu biskvīta un sviesta krēma torti, ka viesi spēs vien baudā noelsties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!