Foto: Shutterstock
Mīļākā krūzīte no iekšpuses ar laiku kļuvusi nepievilcīgi brūna un pleķiem klāta? Pie šādu traipu parādīšanās vainojama gan kafija, gan melnā tēja, kas pēc sevis atstāj ne tos vieglāk nomazgājamos traipus. Aizlienē šos padomus un nospodrini krūzes, lai tās atkal izskatītos kā jaunas!

Pat tad, ja krūzes mazgātas trauku mazgājamā mašīnā, ar to nebūt nav gana, lai to iekšpuse būtu spoži tīra un bez brūnganām paliekām. Netīru krūzes iekšpusi var radīt arī stipra zaļā tēja, jo īpaši ātri pleķi parādās porcelāna krūzēs.

Viens no veidiem, kā var likvidēt šos traipus – sajaukt sodu kopā ar ūdeni, lai izveidojas pastai līdzīga masa, un tad ar to iesmērē krūzes iekšpusi. Atstāj uz kādu laiku ievilkties un pēc tam izskalo.

Līdzīgi var darīt ar etiķi un sāli. Sajaucot šīs sastāvdaļas un ieziežot ar tām krūzes iekšējās malas, varēs atgūt to sākotnējo mirdzumu. Jebkurā no šiem traipu likvidēšanas paņēmieniem pēc tam ieteicams krūzi iemērkt siltā ziepjūdenī un noslēgumā arī noskalot zem tekoša ūdens.

Tāpat kā ar kaļķakmens nosēdumiem tējkannās, citronskābe itin labi noderēs arī krūzīšu spodrināšanā. Ieber krūzē siltu ūdeni, pievieno citronskābi, samaisi, ļauj tai izšķīst, atstāj uz laiku ievilkties. Pēc kāda brīža traipiem vajadzētu atmiekšķēties un būt viegli nomazgājamiem.

Vērtīgs padoms, ko ņemt vērā no portāla Howtocleanstuff.net – vienmēr pirms melnās tējas gatavošanas saslapini krūzes iekšpusi, ielejot un pēc tam izlejot ūdeni. Sausā krūzē lejot tēju, traipi parādīsies ātrāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!