Cepam karbonādes! Septiņas iesācēju kļūdas, ko nedrīkst pieļaut
Foto: Shutterstock

Katram kārtīgam gaļēdājam būs izdabāts, ja vakariņās vai pusdienās pie salātiem, rīsiem, kartupeļiem vai citām piedevām būs pasniegta karsta, tikko kraukšķīgi apcepta karbonāde. Tās itin viegli ir pagatavot no cūkgaļas, teļa gaļas, liellopa gaļas un vistas gaļas. Tomēr, gatavojot arī šo gaļas maltīti, neatkarīgi, vai tā ir vienkārša karbonāde garšvielās, šnicele rīvmaizes panējumā vai pildīta vistas gaļas karbonāde, ir lietas, kuras nevajadzētu pieļaut.

Karbonādēm jābūt pietiekami vieglām un mutē kūstošām. Tās nedrīkst būt sīkstas un vēl ļaunāk – ar pārāk maz garšvielām. Nemaz nerunājot par to, ka cīpslas tikai sabojās maltīti. Lūk, septiņas kļūdas, ko nevajadzētu pieļaut, gatavojot karbonādes!

Cīpslu un tauku nenogriešana

Cepam karbonādes! Septiņas iesācēju kļūdas, ko nedrīkst pieļaut
Foto: Shutterstock

Lai karbonādes būtu maigākas, tās pēc sagriešanas gabaliņos izdauza. Gaļas āmurītis šajā ziņā ir kā proteīnu šķēlējs, jo gaļas šķiedras tiek saplacinātas. Tāpēc, pirms ķeries pie gaļas klapēšanas, nogriež no karbonādes gabaliņiem liekās tauku skariņas, cīpslas vai palikušo ādu. Šie komponenti darbojas gluži kā gumija, kas satur kopā gaļu, norāda "Bonappetit".

Lieko cīpslu un tauku nogriešana palīdz klapēšanas laikā gaļai izplesties, kas arī ir galvenais mērķis, apstrādājot gaļas gabaliņus pirms cepšanas. Nevienam taču nepatīk nogriezt gabaliņu karbonādes, iekosties tajā un ilgi košļāt, lai tikai tiktu galā ar neganto cīpslu.

Lai izvairītos no virtuves piešmucēšanas un laikietilpīgiem tīrīšanas darbiem, pirms gaļas šķēļu klapēšanas ievieto tās polietilēna maisiņā - šādi rīkojoties gaļas gabaliņi un garšvielas nešķīdīs uz visām pusēm, un arī darba virsma saglabāsies tīra. Lielāka izmēra maisiņā uzreiz vari ievietot vairākas gaļas šķēles.

Lasot tālāk, uzzināsi, kādas ir pārējās biežāk pieļautās kļūdas, kas neatgriezeniski sabojā karbonāžu garšu.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka