Foto: keepitsimpleandfit.com
Mēs visi zinām, ka brokastis ir pati svarīgākā ēdienreize, un putra – tradicionāla brokastu maltīte. Bet kādas sastāvdaļas izmantot tās pagatavošanā, lai dienu iesāktu patiesi jaudīgi?

Dažus padomus par īpaši veselīgu un uzmundrinošu putru pagatavošanu Tasty.lv sniedza bloga keepitsimpleandfit.com autores Anna un Annija, kuras ir veselīgā dzīvesveida un uztura vēstneses. Putras sniedz ilgstošu enerģiju un sāta sajūtu, jo to pamatā ir graudu produkti, kas satur vērtīgās uzturvielas – šķiedrvielas, B grupas vitamīnus un minerālvielas.

Protams, putru var pagatavot vien no divām sastāvdaļām, taču, kā atzīst Anna un Annija: „Šādi pagatavots ēdiens pavisam drīz var apnikt.” Tāpēc meitenes ir izstrādājušas pavisam vienkāršu shēmu, pēc kuras vadīties arvien interesantāku un garšas ziņā bagātāku putru pagatavošanai.

Trīs sastāvdaļu likums

Otrais putras pagatavošanas elements, ir graudaugu produkti – auzu, rudzu, kviešu vai rīsu pārslas. Gardas būs arī mannā putras, un polenta. Putru vari izvārīt arī no kvinojas, kuskusa, bulgura vai griķiem.

Tava rīta putra būs vēl fantastiskāka, ja pievienosi tai tādus augļus, kā banānus, bumbierus, ābolus, plūmes vai mango. Bet paspilgtināt putru vari ar garšvielām – kanēli, ingveru, kardamonu, melnajām ķimenēm un citām.

Papildus, superputru trijnieks! Vienai porcijai izmanto 400 ml šķidruma, 50g pārslu vai graudu, un piedevas pēc katra paša vēlēšanās.

Mannā putra ar čia sēklām un mango biezeni

Īsts mākslas darbs tavā šķīvī būs mannā putra, kurai gatavošanas procesā tiek pievienotas čia sēklas. Čia sēklas satur vērtīgās olbaltumvielas, Omega 3 un Omega 6 taukskābes. Putras gatavošanas procesā pievieno karoti medus saldas garšas niansei. Savukārt īpašu svaiguma noti piešķirs sablenderēts mango.

Polentas un auzu pārslu putra ar grauzdētiem riekstiem un sēkliņām

Uz pannas apgrauzdē mandeles, ķirbju un saulespuķu sēkliņas. Lazdu riekstu pienā uzvāra polentu un auzu pārslas, vārot pievieno sēklas un riekstus. Pasniedz kopā ar sēklu un riekstu maisījumu.

Auzu pārslas ar āboliem, medu un cidonijām

Auzu pārslas izvāra kokosriekstu pienā, vārot pievieno nomizotu un nelielos gabaliņos sagrieztu ābolu, karoti medus un sasmalcinātas kaltētas cidonijas. Auzu pārslu putra noteikti būs sastopama katra sportista ēdienkartē, jo auzu pārslās ir paaugstināts šķiedrvielu un ogļhidrātu saturs, tāpēc tās iesaka lietot cilvēkiem, kas pastiprināti nodarbojas ar fiziskajām aktivitātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!