Foto: Shutterstock

Olu kultenis ir viegli pagatavojams un gards brokastu ēdiens, bet klasiskais salikums - ar apceptu bekonu un grauzdiņu - nav vienīgais veids, kā izmantot olu kulteni. Tu vari iet soli tālāk un izmantot ceptas sakultas olas citu garšīgu ēdienu pagatavošanai.

Vafeles

Foto: Shutterstock

Tu vari izcept sāļās vafeles ar olu kulteni. Mīklā iejauc izcepta kulteņa gabaliņus, lej mīklu vafeļu pannā un cep vafeles, kamēr tās kļuvušas zeltaini brūnas. Šādas vafeles var ērti paņemt līdzi uz darbu, skolu vai ceļojumā. Lai garšo!

Sviestmaize

Foto: Shutterstock

Maizīti vai grauzdiņu var ēst ne tikai ar tikko ceptu olu kulteni, bet tu vari pāri palikušo, atdzisušo kulteni izmantot kā piedevu sviestmaizēm. Papildini ar zaļumiem un salāta lapiņām. Garšīgi!

Pica

Foto: Vida Press

Picu var papildināt ne tikai ar desu un sieru, arī olu kulteņa gabaliņi kopā ar sieru un tomātu mērci veidos burvīgu garšas buķeti. Izmēģini!

Plācenīši

Foto: Shutterstock

Kāpēc gan tu dārzeņu plācenīšu mīklā nevarētu iejaukt ceptus olu kulteņa gabaliņus? Šādi plācenīši būs ar bagātīgāku tekstūru un vēl patīkamāku garšu. Daļēji jēlās olas vietā vari piejaukt rīvētu sieru, lai tas kūstot, palīdzētu saturēt plācenīti kopā. Ļoti garšīgi!

Kesadiljas

Foto: Shutterstock

Pildītas kesadiljas, pitas maizītes vai lavašs būs lieliska uzkoda pusdienas pārtraukumā, turklāt viegli paņemama līdzi. Glīta un kārdinoša uzkoda arī nelielās viesībās.

Rulete

Foto: Shutterstock

Vēl greznāka uzkoda sanāks, ja kulteni ietīsi kūpinātās laša šķēlēs. Papildinot ar salātiem, iegūsi brīnišķīgu svētku rīta uzkodu.

Suši

Foto: Shutterstock

Olu kulteni tu vari izmantot suši pildījumā - sagriez kulteni salmiņos un satin līdzīgi, kā citas suši piedevas.

Karstmaize

Foto: Shutterstock

Gatavotas karstmaizes ar kulteņa pildījumu būs ļoti gardas un sātīgas. Tu vari izmantot gan grauzdējamās maizes šķēles, gan bageti, to griežot garenvirzienā uz pusēm vai vienkārši liec kulteni uz maizītes, pāri kaisi rīvētu sieru un cep krāsnī.

Salāti

Foto: Shutterstock

Izmanto karstu vai atdzisušu kulteni salātu jaukšanai. Atbilstoši iegūsi siltos vai aukstos salātus. Kulteni vari sajaukt arī ar siera mērci, gaļas mērci un pasniegt ar grauzdiņiem, dārzeņu salmiņiem.

Deserti

Foto: Shutterstock

Kas teicis, ka kultenis nevar būt salds? Pievieno kultenim vaniļu un cukuru, cep uz pannas vai cepeškrāsnī un tu iegūsi aromātisku un gardu desertu - austriešu ķeizara omleti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!