Foto: Shutterstock
Mīloša cilvēka sirsnīgais smaids komplektā ar aromātisku kafijas tasi, kas aicinoši kūp uz rūpīgi servētas brokastu paplātes, nudien ir lieliskākais pamošanās veids. Brokastis gultā - tas ir ne tikai ēdiens, tas ir īpašs brīdis, kad vari būt tāds, kāds esi – kopā ar savējiem. Laiks, kad nav jāizliekas. Noskaņa. Garastāvoklis. Domas. Vēlmes. Sapņi. Īpaša atmosfēra. Šādi iesākta diena nevar neizdoties!

Vai tiešām, lai baudītu ideālas brīvdienu brokastis, ir jāsāk gatavoties jau iepriekšējā vakarā un teju vai jānakšņo virtuvē? Muļķības! Mēs apkopojām deviņus vienkārši realizējamus padomus, kas palīdzēs veikli sagatavot nevainojamas brokastis, ko varēsi pasniegt gultā, pārsteidzot kādu, kurš šo gādīgo soli noteikti novērtēs.

Sagatavošanās

Foto: Shutterstock

Brokastu koncepciju būtu vēlams pārdomāt jau iepriekšējā vakarā. Improvizācija, protams, ir apsveicama, bet šinī gadījumā nav vērts eksperimentēt: brokastis gultā ir jāpasniedz ar stilu un eleganci, ņemot vērā visus sīkumus, jo tieši tie rada noskaņu un nepaslīd garām nemanīti. Uz ātru roku sagriezti salāti, piedegušas tostermaizes un nevīžīgs servējums nesniegs vēlamo efektu un viss ieguldītais darbs būs palaists vējā.

Vecmāmiņu „armijas” iesaistīšana

Foto: PantherMedia/Scanpix

Bērni, protams, ir jūsu lepnums un acuraugs, bet šī ir reize, kad jau laikus vajadzētu vienoties, ka mazie rezgaļi pavadīs nakti, izklaidējot un uzjautrinot vecvecākus. Padomājot solīti uz priekšu - brokastu romantika visticamāk beigsies brīdī, kad jūs nesīsiet uz mazgājamo telpu savu mīļāko gultasveļas komplektu, kas, pateicoties mazo delveru trakulībām, būs cietis no brokastu kafijas negaidītā "uzbrukuma".

Modinātāja zvans

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ņem vērā, lai kārtīgi sagatavotos brokastīm, tev jāmostas vismaz pusstundu agrāk nekā ierasts. Tici, ka ar piepildītu brokastu paplāti uzvaroši smaidot dodoties guļamistabas virzienā, tu noteikti nevēlēsies saskrieties ar savu mīļoto personu, kurai bija plānots veltīt labi iecerēto pārsteigumu.

Īpašs veltījums

Foto: Shutterstock

Pašgatavota vai veikalā iegādāta kartīte ar sirsnīgu veltījumu vai dzejolīti būs lielisks brokastu paplātes papildinājums. Pietiks arī ar vienkāršu zīmīti vai pat asprātīgu zīmējumu uz baltas lapas – galvenais, lai vārdi nāk no sirds, tad tie noteikti tiks sadzirdēti. Šādi šķietami sīkumi, gluži kā puzles gabaliņi, rada kopējo bildi, romantiku un patiesi mājīgu siltumu.

Servējamais galdiņš vai paplāte

Foto: PantherMedia/Scanpix

Brokastu servējamais galdiņš ir ne tikai eleganta interjera detaļa, bet nepieciešamība. Šis ērtais, praktiskais un noderīgais priekšmets noteikti tiks izmantots gadiem ilgi, tādēļ to noteikti ir vērts iegādāties (starp citu, to var izmantot arī kā ērtu portatīvā datora paliktni – pamēģini!).
Ēst sviestmaizi, vienlaikus turot rokā kafijas tasīti, nav pārāk ērti, un situācija kļūst vēl sarežģītāka brīdī, kad vēlies pārziest grauzdiņu ar džemu. Servējamais galdiņš piešķirs romantiskām brokastīm tik nepieciešamo laiskumu, atbrīvojot no liekām rūpēm, stresa un saspringuma.

Brokastojot gultā, galdiņu vari veiksmīgi aizstāt ar paplāti vai pat ar lielu griežamo dēlīti, kas pārklāts ar glītu auduma salveti vai pārlocītu dvielīti. Galvenais ir iztēle un radoša iniciatīva!

Mazāk ir vairāk

Foto: Shutterstock

Šī nu ir reize, kad slavenā frāze "mazāk ir vairāk!", būs īsti vietā. Neliels daudzums pārdomātu un izsmalcinātu detaļu izskatīsies daudz pārliecinošāk nekā dažādu raibu sastāvdaļu un dekorāciju nesakarīgs savārstījums. Nesteidzies pārspīlēt, pārpildot paplāti ar neskaitāmām uzkodām un uzkodiņām, kas izkārtotas uz dažādiem raibiem šķīvīšiem. Koncentrējies uz iecerētās brokastu koncepcijas galveno ideju un attīsti to, apaudzējot ar pāris detaļām. Piemēram, ja zini, ka tava otra pusīte dievina pankūkas vai kruasānus, izvēlies tos, papildinot ar attiecīgām piedevām un kafiju, kakao vai glāzi sulas.

Patīkami sīkumi

Foto: Shutterstock

Romantiskas brokastis ir īstais brīdis, kad palutināt sevi un savu mīļoto ar delikatesēm, ko atļaujamies vien retu reizi: izsmalcināti sieri, kas papildināti ar džemu, zosu aknu pastēte, vītināta gaļa, eksotiski augļi, glazēti riekstiņi un kvalitatīvi žāvēti augļi – šie īpaši piemeklētie gardumi, ko varēsiet kopīgi baudīt, daloties garšu pārdzīvojumos, noteikti palīdzēs radīt atmiņā paliekošu noskaņu.

Radošā iztēle

Foto: Shutterstock

Brokastu romantiku droši vari papildināt ar sirsniņām (lieliski, ja iemācīsies to uzzīmēt kafijas putās), lentītēm un citiem dekoriem. Arī par ēdiena noformējumu ir vērts padomāt iepriekš. Tas nav nemaz tik sarežģīti! Piemēram, svaigs baziliks brokastu omletei piešķirs gan sulīgu krāsu, gan reibinošu aromātu. Dekorēšanai lieliski noder arī zaļie zirnīši. Pasniedzot sulu, papildini to ar krāsainu salmiņu, bet brokastu pārslas vai pankūkas vari izdaiļot ar svaigiem augļiem.

Neaizmirsti par ziediem

Foto: Shutterstock

Ziediem šorīt saki skaļu: "Jā!" Var pat teikt vēl skaļāk – tie noteikti "spēlē" vienu no galvenajām vijolēm romantisku brokastu noskaņas radīšanā. Spilgti, sezonai atbilstoši ziedi būs lielisks brokastu dekors, kas noteikti liks tavai mīļotajai personai atplaukt platā smaidā. Ja ir iztēle, ne vienmēr nepieciešams tērēt lielas naudas summas ziedu iegādei – šim mērķim noderēs arī uz virtuves palodzes uzziedējis kaktuss, pirmie plaukstošie bērza zariņi vai pat no krāsaina papīra origami tehnikā izlocīts krāšņs zieds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!