Foto: Shutterstock

Tveicīgajās un saulainajās dienās saldējums ir viens no tiem našķiem, ko kārojas baudīt pat vairākas reizes dienā. Tie, kas pamēģinājuši mājās gatavoto saldējumu, zinās – otru tik garšīgu neatrast. Tomēr, ko darīt, ja nav speciālā saldējuma gatavošanas mašīna?

Bez bēdām – arī bez elektriskās ierīces, kas pati maisa un saldē, var pagatavot gardu saldējumu. Jāiegulda vien mazliet vairāk pūļu un laika. Lai iedrošinātu saldējumu pagatavot mājās, te atradīsi vienkārši pagatavojamu saldējumu receptes, bet, lūk, divas vienkāršas metodes!

1. metode: saldē un regulāri apmaisi

Foto: Shutterstock

Viens no veidiem, kā parūpēties par to, lai saldējums būtu kārdinoši gaisīgs, saldēšanas laikā to regulāri apmaisīt. Sajauc visas nepieciešamās sastāvdaļas, kā norādīts receptē – šī metode derēs gan jogurta un citu piena produktu saldējumiem, gan sorbetiem, kas tiek gatavoti no cukura sīrupa. Tad pārlej saldējuma masu aukstā traukā, kur saldējums tiks saldēts. Saldējumu liek ledusskapī un saldē aptuveni 20 minūtes.

Kad ap trauka maliņām saldējums sāk sastingt, to izņem laukā no saldētavas un apmaisa ar karoti – tas palīdzēs saldējumam būt krēmīgam un vienmērīgam. Svarīgi – saldējumu nepieciešams viegli samaisīt, ne pārkult! Kad darbiņš paveikts, trauku ar saldējumu atkal ieliek ledusskapī.

Pēc aptuveni 30 minūtēm saldējumu atkal izņem no saldētavas un apmaisa. Var gadīties, ka šo procesu nāksies atkārtot kopumā 4-5 reizes, līdz saldējums pavisam sasalis un izskatās kā veikalā nopērkamais.

2. metode: Gatavo ledus peldē

Foto: Shutterstock

Šī portāla "Magicallydelicious.com" metode būs īpaši pateicīga gatavošanai, ja saldējumam izmanto saldo krējumu. Saldējuma gatavošanai būs nepieciešama ļoti liela bļoda, daudz ledus, sāls graudi un neliela bļoda, kurā saputot saldo krējumu. Lielajā bļodā saber ledu, pa virsu uzkaisi saldējuma sāls graudus (bez tiem gan var iztikt, ja nav pieejami).

Virs ledus liek stikla bļodiņu, kurā ieliets saldais krējums, pievienots cukurs un citas šķidrās sastāvdaļas. Saldo krējumu ledus peldē puto ar mikseri, līdz saldais krējums viegli sabiezējis. Tad lielo ledus bļodu ar saldējumu ieliek saldētavā un saldē aptuveni 15 minūtes.

Kad neilgais laiks būs pagājis, bļodiņas virsū esošās saldā krējuma putas būs viegli sastingušas, bet zem tām saldais krējums būs vēl šķidrs. Talkā atkal ņem mikseri un sakuļ saldā krējuma masu, līdz tā ieguvusi izkusušam saldējumam līdzīgu konsistenci. Pēc tam saldējumu pārlej kādā citā traukā vai atstāj turpat, pievieno papildu sastāvdaļas, piemēram, šokolādes gabaliņus vai rozīnes, uzliek vāciņu un liek saldētavā, lai saldējums sastingst pavisam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!