Foto: Shutterstock

Augusts ir arbūzu laiks – ar šo lielo, veldzējošo ogu varam gan našķēties karstās dienās, gan pagatavot augļu salātus vai atspirdzinošu gaspačo. Ēšanu patīkamāku padarīsi, ja arbūzs būs sagriezts ērti ņemamās šķēlītēs vai gabaliņos. Lūk, divi vienkārši paņēmieni, kā sagriezt arbūzu.

Pirms ķeries pie griešanas, sagatavo darba zonu. Arbūza griešanai izvēlies lielu, asu nazi, lielu virtuves dēlīti un kādu šķīvi vai bļodu, kurā salikt sagrieztos arbūza gabaliņus.

1. paņēmiens – arbūza stienīši

Arbūza pusi ar mīkstuma daļu uz leju novieto uz virtuves dēlīša. Tad ar nazi sagriez to vertikālās šķēlēs, ar rokām pieturot arbūza malas, lai tās nekur neaizsprūk. Pēc tam sagriez otrādi virtuves dēlīti un sagriez arbūzu vēlreiz, lai veidotos rūtiņas. Ar rokām stingri turi arbūzu – tā būs vieglāk griezt! Kad arbūzs sagriezts, atliek vien ēst – pavelkot ārā gabaliņu, būs sanācis garens arbūza stienītis, kuru veikli varēsi notiesāt.

2. paņēmiens – izgrebtais arbūzs

Lai sagrieztu arbūzu tā, ka no tā pusītes iegūsi tikai mīkstumu, vajag vien veikt pāris uzmanīgus iegriezienus. Vispirms iegriez trīs vietās vienā arbūza sānā, tā, lai iegriezums būtu dziļumā līdz pusei. Tad to pašu izdari ar arbūza otru sānu. Kad tas paveikts, ar nazi iegriez apli gar arbūza mizu, bet tad sagraizi arbūza mīkstumu rūtiņās. Beigās apgāz arbūzu otrādi un izkrati mīkstuma gabaliņus.

Skaties video, kā to paveikt:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!