Foto: Shutterstock
Ūdens ir jādzer! Ūdens ir labs! Taču, ko darīt tiem, kuriem tas pašiem sev jāatgādina un jāpiespiežas, lai dzertu pliku ūdeni? Iegaršini ūdeni! Uzrīko košu karnevālu savā ūdens glāzē!

"Es pliku ūdeni nevaru dabūt iekšā!", "Es jau neesmu nekāds lopiņš, kas spaiņiem ūdeni var izdzert!", "Ūdens nav garšīgs!", "No ūdens nevar atdzerties!", "Es vienmēr aizmirstu padzerties!"

Vai kādā no šiem teikumiem tu atpazini sevi? Esi ūdens mazdzērājs? Gribi iemācīties dzert ūdeni ar baudu un garšu?

Mums tev ir ieteikums – iegaršini to! Nē, nē, liec nost ievārījuma karoti! Zaptsūdeni netaisīsim! Arī sulu vai vīnu ūdenim klāt neliesim!

Padarīsim dzeramo ūdeni krāsaināku, gardāku un uzrunājošāku! Ūdens ir neaizstājama sastāvdaļa gatavošānā – tajā vāra zupas un ķīseļus, to lej klāt sautējumiem un pievieno mīklām. Bez ūdens nekā! Taču, baudot gatavo rezultātu, mēs diez vai iedomājamies, ka gardajā receptē līdzdarbojies arī ūdens. Tādēļ laiks tam izrādīt cieņu un godu, sapucējot to vasaras kārtā!

Citrusu klasika

Foto: Shutterstock

Visvienkāršākais, ierastākais un zināmākais ūdens bagātināšanas veids ir citrusu šķēlītes. Skābie augļi parūpējas, lai karstās vasaras dienās varētu labi atdzerties. Izcilnieki šajā jomā ir citroni un laimi, bet derēs arī aplesīni, greifrūti un kumkvati.

Visa vasara vienā krūzē!

Foto: Shutterstock

Faktiski ūdens karafē var mest gandrīz visas ogas, kas vasarā aug mežā, dārzā, vagā vai krūmā. Meža un dārza zemenes, mellenes, jāņogas, upenes. Te iederēsies arī sagriezti arbūza un meloņu kubiņi, ko lielākam efektam vari pirms tam sasaldēt.

Neaizmirsti ledu!

Vasarā ledus gabaliņiem vienmēr jābūt saldētavā, tie atsvaidzinās ūdeni pat bez citām piedevām. Tāpat saldētavā jātur rabarberi un dažādas ogas, tās pildīs ne tikai ūdens atdzesēšanas, bet arī iegaršināšanas funkciju. Ej vēl soli tālāk– sasaldē ledus kubiņos mētras un ogas, tādejādi iegūsi gan garšu, gan vēsumu!

Gurķu un mētru spēks

Foto: Shutterstock

Pirms iebilsti, ka gurķis jau tas pats ūdens vien ir, sagriez to plānās šķēlēs un pievieno ūdenim. Vislabāk gurķi sašķēlēt ar mizotāja palīdzību un ļaut , lai gurķis virpuļo kā vingrotājas lenta arēnā. Nepiemirsti pievienot arī dažādas mētras, piešķirot ūdenim nedaudz pikantuma. Ja dārzā aug dažādas piparmētras, tad veic eksperimentu, izmēģinot kuras tad vislabāk derēs ūdens uzlabošanai. Starp citu, droši liec klāt kinzu, pētersīli un baziliku! Ir vērts pamēģināt!

Lai labi dzesē slāpes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!