Ekonomiski izdevīgas maltītes, kas palīdzēs sagaidīt algas dienu. Noderīgi padomi un receptes
Foto: Shutterstock

Kad tā vien šķiet, ka ledusskapī vairs tiešām nav nekā ēdama, bet līdz algai šā vai tā "jāizvelk" vēl vismaz pāris dienas, nākas pielietot izdomu, lai, "neiebraucot" mīnusos, pabarotu izsalkušos mājiniekus. Labi pameklējot, noteikti atradīsi pieliekamā krājumos gan kartupeļus un sīpolus, gan zirņus un grūbas, bet ledusskapī, ļoti iespējams, būs "aizķērusies" kāda ola, apkaltis siera gabaliņš vai omes sarūpētā sālīto gurķu burciņa. Tad viss kārtībā!

Mums ir lieliskas idejas un noderīgi padomi, kas palīdzēs šķietami no nekā pagatavot spēcinošas un gardas maltītes.

Spēcinošas zupas

Ekonomiski izdevīgas maltītes, kas palīdzēs sagaidīt algas dienu. Noderīgi padomi un receptes
Foto: Shutterstock

Īsts glābiņš pirmsalgas dienās ir zupas. Buljona pagatavošanai vari izmantot gan garšvielu kastītē atrodamos buljona kubiņus, gan saldētavas krājumos paglabātos gaļas atgriezumus. Arī tirgū vai veikalā buljona kauli ir nopērkami pavisam lēti. Lai zupa izdotos garda, tai nemaz nav nepieciešams pievienot daudz gaļas. Kāpostu zupa, veģetārais borščs, rasoļņiks, pupiņu vai zirņu zupa garšos lieliski arī veģetārajā variantā.

Sīpoli, ķiploki, tomātu mērce vai pasta, uz palodzes podiņos augošie zaļumi, sausie garšaugi, mērces, garšvielas un gurķu sālījums – visas šīs sastāvdaļas palīdzēs zupas padarīt garšīgākas. Pat visvienkāršākās dārzeņu zupas garšu vari uzlabot, pievienojot tai nelielu gabaliņu rīvēta siera vai karoti kausēta siera, kas "aizķēries" ledusskapja dzīlēs.

  • Receptes 20 varen gardām un maciņam draudzīgām latviešu virtuves zupām meklē, lūk, šeit. Noderīgus knifiņus, kā uzlabot daudzu iecienītās biešu zupas garšu, atklājām, bet šajā rakstā, te skaidrojām, kas jāņem vērā, gatavojot sātīgās zirņu zupas.

Lasot tālāk, uzzināsi citus noderīgus ieteikumus un receptes, kas noderēs, gaidot algas dienu.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka