Fokačas māsīca – aromātiskā sēņu, diļļu un olīvu plātsmaize
Foto: No privātā arhīva

Kad vasara iekarst, maizi cept viegli – mīkla pati rūgst un ceļas un, liekas, saulē pati arī būtu gatava izcepties! Itāliskam karstumam piestāv itāļu maize fokača, ko katra saimniece cep pēc savas gaumes. Absolūts ēd Ilze iesaka savu fokačas recepti. Sanāk tāda kā itāļu fokačas latviešu māsīca – kārtīgi norūgusi, ar meža un dārza veltēm izrotājusies, laba, silta un garda.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Lai iejauktu mīklu, vajag 1 kg plēkšņu kviešu miltus, 1 paciņu sausā rauga, trīs tējkarotes cukura, trīs tējkarotes sāls, 800 ml silts ūdens un šļuku olīveļļas.

Pagatavošana vienkārša un tāda pati kā pašu latviskāko plātsmaizi gatavojot: sajauc visas sastāvdaļas, rūpīgi un labas domas domājot, samīca mīklu un 30 minūtes raudzē. Tad izklāj mīklu uz pannas un raudzē vēl 30 minūtes. Rotā, ar ko sirds vēlas un kādus rakstus dvēsele prasa.

Fokačas māsīca – aromātiskā sēņu, diļļu un olīvu plātsmaize
Foto: No privātā arhīva
Rotā pēc sirds vēlēšanās sākot no pētersīļa un dillēm, beidzot ar olīvām un rudzupuķēm!

Fokačas māsīca – aromātiskā sēņu, diļļu un olīvu plātsmaize
Foto: No privātā arhīva

Tikko no krāsns kā saulē cepta!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Maizes cepšana cepeškrāsnī Maize Cepeškrāsns Maizes un miltu izstrādājumi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form