Gardas mērces, ko dažās minūtēs pagatavot blenderī
Foto: Shutterstock

Mērce dažkārt ir noteicošā sastāvdaļa izcili gardam rezultātam, taču nereti tās gatavošana šķiet laikietilpīga, tāpēc lemjam par labu jau gatavām, veikalā nopērkamām mērcēm. "Tasty" pierādīs pretējo – gardas mērces var pagatavot pats, turklāt labākais palīgs to gatavošanā var būt blenderis!

Kāpēc blenderis? Ar šīs ierīces palīdzību jebkura mērce būs krēmīgāka, sastāvdaļas vienmērīgi samalsies un sajauksies, turklāt var pagatavot lielāku daudzumu un daļu atlikt nākamajām gatavošanas reizēm.

Lai kā gribētos atteikties no majonēzes lietošanas uzturā, labāk to pagatavot pašam un izmantot nedaudz, bet kvalitatīvu majonēzi ar zināmas izcelsmes sastāvdaļām. Majonēzes gatavošanā blenderis būs neatsverams rīks – atliek vien salikt tajā sastāvdaļas, kult un ik pa brīdim liet klāt smalkā strūklā eļļu. Šādi majonēze izdosies dievīgi krēmīga, tumīga un garda. Pēc garšas patikas pievieno ķiplokus, garšaugus, kādu dārzeņu pulveri krāsai vai pat mazos gabaliņos sagrieztus kaperus.

Jogurta mērce ir ļoti universāla, un tās gatavošanā blenderis būs ļoti noderīgs, tikai jāievēro viena nianse – ierīcē neliec uzreiz visu jogurtu, bet tikai pusi vai pat mazāk. Ja jogurta mērci gatavo kopā ar svaigu gurķi, zaļumiem vai citronu sulu, tā kļūs šķidrāka un būs neatbilstoša, piemēram, uzkodu mērcēšanai. Tāpēc vispirms sablendē vienu daļu un tad sajauc kopā ar pāri palikušo bezpiedevu jogurtu. Pēc garšas beigās var pievienot vēl sāli, piparus un citus labumus.

Arī Cēzara salātu mērces pagatavošana mājās nav neiespējamā misija, turklāt blenderī to pagatavot būs divtik viegli! Blenderī var gatavot pesto, siera un tomātu mērces, kā arī vieglākas piedevas uz eļļas bāzes, piemēram, vinegreta mērci.

Izmēģināšanas vērta noteikti ir kāda pikantā čili mērce vai zemesriekstu mērce no riekstu sviesta, tāpat gvakamole izdosies īpaši krēmīga tieši blenderī! Mērces gatavošana blenderī nederēs, ja sastāvdaļās ir svaigs gurķis vai kādi citi dārzeņu gabaliņi, kam jābūt sakožamiem, nevis putriņā samaltiem, taču kādu reizi der izmēģināt arī šādu alternatīvu.

Nedrīkst aizmirst arī par saldajām mērcēm, piemēram, samalto ogu mērci, kuras gatavošanā bez blendera, šķiet, nemaz neiztikt!

Ja no mērces gatavošanas blenderī attur domas par ierīces mazgāšanu, tad iepazīsties ar šo padomu, kā to izdarīt 30 sekunžu laikā.

Smelies idejas no "Tasty" recepšu krājumiem!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form