Garšīgas idejas, kā izmantot vakar vārītos rīsus, lai tie neietu zudībā
Foto: Shutterstock

Vakar vārītie rīsi nereti piedzīvo bēdīgu likteni, tiekot aizmirsti kādā tālākā ledusskapja nostūrī vai, nākamajā dienā konstatējot, ka tie ir nedaudz apkaltuši, rīsi vieglu roku tiek ielidināti mēslainē. Šāda rīcība nav ne maciņam, ne videi, ne vēderam draudzīga, jo vakardienas rīsus var likt lietā, pagatavojot no tiem gan dažādas interesantas ēdienu piedevas, gan gardas uzkodas, gan izmantojot ātrai salātu, sautējumu un zupu uzfrišināšanai.

Protams, no iepriekšējā dienā vārītiem rīsiem diezin vai izdosies pagatavot suši, izcili gardu un irdenu plovu, paelju vai krēmīgu risoto, bet ir vesela virkne ēdienu, ko vakardienas rīsi ne tikai nesabojās, bet padarīs pat gardākus.

Kā piedevu pamatēdienam

Ja vēlies vakar vārītos rīsus arī nākamajā dienā izmantot kā piedevu kādam pusdienu vai vakariņu ēdienam, tad, kamēr rīsi vēl silti, tos saber cieši noslēdzamā (aizvelkamā) plastmasas maisiņā un liek ledusskapī.

Kad rīsus iecerēts uzsildīt atkārtoti, maisiņu ar rīsiem liek mikroviļņu krāsnī un silda aptuveni minūti. Sildīšana mikroviļņu krāsnī maisiņā radīs tvaicēšanas efektu, kas "atdzīvinās" rīsus, un tie atkal garšos tikpat labi, kā nesen izvārīti.

Lasi tālāk un uzzini, kā izmantot vakar vārītos rīsos daudzos garšīgos veidos.

Source

Tasty

Tags

Sarakstu karuselis Rīsi
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form