Foto: Shutterstock
Gaidot Lieldienas, jau otro nedēļu rit gavēnis - pārdomu un apceres laiks, kad attīrīt savas domas un savu organismu, kad ierobežot sevi - kaut ar uzturu vai televizora neskatīšanos.

Par televizoru - viss skaidrs, ieslēgšanas un izslēgšanas poga ir labi zināma, bet par gavēņa laika ēdienkarti ik pa laikam jāatgādina. Šai reizei - septiņas interesantas, garšīgas un spēcinošas zupas tiem, kuri gavēnī atteikušies no gaļas.

Kartupeļu zupa 'ķieģelīša' podiņā

Trīs vienkāršas sastāvdaļas, dažas, ne pārāk vienkāršas manipulācijas, un tumīga kartupeļu zupa ar neparastu ceptu ķiploku aromātu gatava. Pasniedz to kraukšķīgā maizes podiņā un pārkaisi ar svaigiem lociņiem. Priecēs gan vēderu, gan acis!

Zupas recepte

Tomātu biezzupa ar pupiņām

Šai biezzupai ir ne tikai koša krāsa, bet arī izteiksmīga garša. Sātīga, aromātiska ar kraukšķīgiem ķiploku grauzdiņiem un nedaudz asu pēcgašu - tomātu zupa atgādina saulaino Provansu un gaidāmo vasaru...

Zupas recepte

Asā dārzeņu zupa ar rīsiem

Dārzeņu zupai nebūt nav jābūt garlaicīgai! Šī recepte pilnīgi noteikti tāda nav - zupas garšas noslēpums ir nedaudz neparasta garšas kombinācija, ko veido sildošais čili asumiņš un viegls citrona skābums. Sātīgumam - rīsi.

Zupas recepte

Dārzeņu zupa ar nūdelēm

Foto: Publicitātes foto
Zupa ar nūdelēm daudziem asociējas ar bērnību. Klasiskajā versijā to gatavo vistas buljonā, pievienojot gaļas gabaliņus. Šajā reizē - gavēņa zupa, kas garšos gan bērniem, gan pieaugušajiem. Papildu sātīgumam zupai var pievienot apceptu tofu sieru.

Zupas recepte

Lēcu biezzupa ar dārzeņiem un kumīnu

Foto: Publicitātes foto
Aromātiski apcepti dārzeņi, biezas lēcas ar kumīnu un svaigu koriandru jeb kinzu - spilgts produktu trio, kas apvienojies vienā katliņā, lai kļūtu par gardu pusdienu maltīti. Pikantais kumīns zupai piešķir noslēpumaini austrumniecisku garšu. Šī ir zupa gardēžiem!

Zupas recepte

Skābu kāpostu zupa ar olīvām un kaperiem

Skābēti kāposti, olīvas un kaperi zupai piešķir piesātinātu saldi skābu garšu, savukārt ķiplociņš un kinza to padara stiprāku. Vēl sātīgāk - pasniedz zupu ar svaigu rudzu maizi.

Zupas recepte

Skābo kāpostu zupa ar sēnēm

Foto: Shutterstock
Tradicionāls ēdiens jaunā versijā - garšīgi un bez gaļas! Aromātiskā skābu kāpostu zupa patiks gan tiem, kas gavē, gan tiem, kas vēlas atpūtināt organismu no smagās "ziemas" pārtikas.

Zupas recepte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!