Gavēņa laika padoms: kā veģetāro zupu padarīt vēl garšīgāku
Foto: Shutterstock

Pirmā Lielā gavēņa nedēļa aizvadīta un nu varam teikt, ka vēl tikai četras nedēļas atlikušas. Taču, ja vēl joprojām meklē veidus, kā gavēņa laikā ikdienas maltīti, kad no ēdienkartes izslēgta gaļa, padarīt īpašāku, Tasty.lv ir daži nelieli padomi. Viens no pateicīgākajiem gavēņa laika ēdieniem, kuru baudīt var teju katru dienu, ir veģetārās zupas. Kā papildināt zupas garšu un padarīt to nedaudz īpašāku?

Bagātīgs dārzeņu pamats buljonam: tā kā gavēņa laikā atsakāmies ne vien no gaļas gabaliņu pievienošanas zupai, bet arī no tādas vienkāršas lietas, kā liellopa vai cūkgaļas buljona kubiņiem, zupa jāgatavo tā, lai dārzeņu buljons garšotu izcili. Izteiktas garšas dārzeņu buljonam pievieno smalki sagrieztus sīpolus, selerijas, puravus. Neaizmirsti arī par burkāniem. Kreptīgāku garšu var panākt arī ar sēnēm.

Pirms vārīšanas pasautē dārzeņus: kad sagriezti burkāni, kartupeļi, kāļi un visas citas sastāvdaļas, pirms lej zupai pa virsu ūdeni, apcep dārzeņus nelielā eļļas daudzumā kopā ar garšvielām un sīpoliem.

Cieti saturošas piedevas: biezākas un kreptīgākas zupas noslēpums – pupiņas, rīsi un makaroni. Zupai pievienotās pupiņas (iepriekš izmērcētas vismaz nakti), cieti saturošie rīsi un makaroni padarīs zupu ne vien biezāku, bet arī sātīgāku. Gavēņa laikā tas ir īpaši noderīgi, jo aizstās ierasto gaļas porciju.

Gabaliņš sviesta: tieši pirms pasniegšanas iemaisi zupā gabaliņu sviesta. Tas karstajā virumā izkusīs un piešķirs zupai patīkami maigu garšu un aromātu.

Izmaini zupas tekstūru: zupu nedaudz tumīgāku var pagatavot pavisam vienkārši – uz dažām sekundēm ieliec katlā rokas blenderi un sasmalcini dažus dārzeņus.

Garšaugus pievieno pēdējās zupas vārīšanas minūtēs: zaļumu piebēršana zupas katlam pēdējās divās gatavošanas minūtēs padarīs to krietni vien aromātiskāku un pētersīļu, bazilika vai koriandra garša nepazudīs starp citām sastāvdaļām.

Pesto kā pēdējā nots: ja esi iecienījis gardo zaļumu pesto, pievieno to arī savai dārzeņu zupai. Gluži kā skābais krējums biešu zupā, arī pesto dārzeņu zupā dara brīnumus un liks garšas kārpiņām priekā dejot.

Source

Tasty

Tags

Gavēnis Pesto Virtuves gudrības Dārzeņu zupas Pesto
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form