Gripas sezonā aktuāli: kā uzglabāt, veikli nomizot un gardi pagatavot ķiplokus
Foto: Shutterstock

Jau izsenis ir zināms, ka ķiploka sīvais aromāts spēj atbaidīt ne vien vampīrus un citus mošķus, bet arī uzmācīgos gripas baciļus, kas šobrīd sasparojušies, lai uzbruktu tavai sala un tumsas novārdzinātajai imunitātei. Ja vēlies uzvarēt šai cīņa, tad ķiploks būs noderīgs sabiedrotais, kas palīdzēs garšīgā un dabīgā veidā stiprināt organisma aizsargspējas.

Teju vienīgais ķiploka mīnus ir tā spēcīgais aromāts un lipīgā sula, kas iesūcas roku ādā. Bet, vai zināji, ka ķiploku iespējams nomizot, pat nepieskaroties tam?

Ja tomēr nolemsi apgūt ķiploka pareizas kapāšānas prasmes, ierīvēt ar ķiploku aromātiskus grauzdiņus vai pagatavot kraukšķīgu, ķiplokotu bageti ar sieru, tad zini, ka vienkāršākais veids, kā atbrīvoties no izteiktā aromāta – pēc ķiploku kapāšanas vai griešanas ierīvēt rokas ar citrona miziņu.

Lasot tālāk uzzināsi vēl daudzus citus noderīgus padomus par ķiploku pareizu uzglabāšanu, apstrādi un izmantošanu dažādu gardu un spēcinošu ēdienu pagatavošanai.

Lai tev laba veselība!

Source

Tasty

Tags

Ķiploki Veselīgi produkti Veselīgs uzturs
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form