Ideālais pāris: 16 produkti, kuri cepeškrāsnī papildina viens otru veselīgā tandēmā
Foto: Shutterstock

Lai maltīte būtu ne vien garda, bet arī veselīga un uzturvērtīga, liela nozīme ir produktu izvēlei un prasmei tos pareizi "saprecināt". Pareizi sakomplektēti produkti izceļ viens otra stiprās puses un aktivizē veselīgās īpašības. Šoreiz atklāsim astoņus ideālos produktu pārus, lai tu turpmāk zinātu, ka cepeškrāsnī tie jāliek uz vienas plāts.

Saskanīgu produktu apvienošana uz viena šķīvja ir viens no galvenajiem pavārmākslas stūrakmeņiem, kas sevī apvieno gan mākslas, gan zinātnes elementus. Ideālā variantā iznākumam ir jābūt gan garšīgam, gan veselīgam, tādēļ "Kitchenmag" skaidro, kuri produktu pāri sniegs vairāk labuma, ja tos baudīsi duetā.

Liellopa aknas un paprika

Ideālais pāris: 16 produkti, kuri cepeškrāsnī papildina viens otru veselīgā tandēmā
Foto: Shutterstock

Abi šie produkti izceļas ar iespaidīgu vitamīnu un mikroelementu daudzumu, kopā veidojot superveselīgu kulināro tandēmu. Tas tādēļ, ka liellopa aknas ir lielisks dzelzs avots, bet, kā zināms, organismā dzelzs neuzsūcas bez A un C vitamīna klātbūtnes, savukārt tie visā pārpilnībā atrodami paprikas sastāvā. Lai pagatavotu liellopa aknas ar papriku īpaši veselīgā un figūrai draudzīgā veidā, sagriez abus produktus šķēlēs, pārkaisi ar sāli, garšaugiem, pārlej ar šļuciņu labas kvalitātes eļļas un cep cepeškrānī.

Maltītes dažādošanai liellopa aknas vari aizstāt ar ātrāk pagatavojamām vistu akniņām, kuras arī satur gana daudz dzelzs. Šajā rakstā skaidrojām, kā tās izcept sulīgas un zeltaini brūnas.

Cūkgaļa un Briseles kāposti

Ideālais pāris: 16 produkti, kuri cepeškrāsnī papildina viens otru veselīgā tandēmā
Foto: Shutterstock

Briseles kāpostu maigā garša lieliski harmonē ar cūkgaļu, kura šādā tandēmā organismam būs vieglāk pārstrādājama. Un tie nav vienīgie plusi – cūkas gaļa satur vērtīgo selēnu, savukārt Briseles kāpostos lielā daudzumā ir sulforafāns – organiska viela, kas palielina selēna iedarbību pat 13 reizes.

Tā kā ziemas mēneši ir Briseles kāpostu sezona, grēks nepamēģināt šos mini kāpostiņus izcept krāsnī. Kas zina, varbūt tie iegaršosies tik ļoti, ka aizstās tradicionālos kartupeļus vakariņu maltītēs. Lūk, svarīgākie triki, lai krāsnī ceptie Briseles kāposti izdotos ideāli.

Liec aiz auss šādu ieteikumu – lai cepšanas laikā gaļa un dārzeņi nezaudētu sulīgumu, nevajag bez nepieciešamības lieki virināt krāsns durvis un bakstīt gaļu ar nazi, pārbaudot tās gatavību.

Lasi tālāk un uzzini vēl sešus veselībai vērtīgus produktu salikumus, kā arī noderīgus ieteikumus to gardai pagatavošanai.

Source

Tasty

Tags

Kartupeļi Sēnes Veselīgi produkti Briseles kāposti Brokoļi Burkāni Citroni Cūkgaļa Forele Lasis Liellopa aknas Olas Paprika Sparģeļi Tuncis Valrieksti Vistas aknas Vistas gaļa Omletes un olu ēdieni Veselīgs uzturs
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form