Foto: (c) Našķoties

"Latvijas veikalos jau kādu laiciņu iegādājami nori jeb tā saukto suši lapu čipsi, kas man ļoti garšo. Nu, tā, ka ļoti! Šodien manī pamodās praktiskais latvietis, un pēc nelielas ekskursijas interneta dzīlēs un divām izmēģinājuma pannām es atradu savu nori čipsu pagatavošanas variantu. Patiesība ir tur ārā, bet recepte – tepat zemāk," suši fanus kārdina gardā kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa.

Nori čipsu pagatavošanai būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • Nori lapas;
  • Sāls (izmantoju Himalaju rozā sāli);
  • Olīveļļa;
  • Ūdens.

Tiem, kam patīk eksperimentēt, čipsu pagatavošanai labi noderēs arī, piemēram, sezama sēkliņas, čili pulveris, sezama sēklu eļļa vai vasabi pasta.

Nori čipsu pagatavošana

Vispirms veic sagatavošanās darbus: sajauc olīveļļu ar ūdeni attiecībā 1:1 (man tas likās visveiksmīgākais variants, jo ūdens nori lapas vislabāk salipinās kopā, bet eļļa padarīs kraukšķīgākas) un uzsilda cepeškrāsni līdz 175℃.

Liek uz galda vienu nori lapu, tās spīdīgo pusi kārtīgi saslapina ar ūdens un eļļas maisījumu, pārkaisa ar šķipsniņu sāls (šeit var pievienot arī vēl kādas citas iepriekšminētās garšvielas vai, piemēram, jau iepriekš piejaukt ūdenim un eļļai vasabi pastu – asumiņam).

Saslapinātajai nori lapai liek virsū otru nori lapu (ar spīdīgo daļu uz leju) un abas kārtīgi saspiež kopā (svarīgi, lai lapas kļūtu viscaur mitras un kārtīgi saliptu kopā).

Ar šķērēm lapas sagriež vēlamajos čipsu izmēros (trijstūrīšos, kvadrātiņos, taisnstūros).

Gabaliņus kārto uz cepamplāts, kas izklāta ar cepampapīru, un liek cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm, līdz tie nedaudz samazinājušies izmēros un pārvērtušies kraukšķīgos čipsos.

Foto: (c) Našķoties

Lūk, viss gatavs un riktīgi kraukšķ – nori čipsi! Turklāt šis našķis satur daudz mazāk kaloriju nekā eļļā vārīti kartupeļu vai kukurūzas čipsi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!