Foto: Shutterstock
Ne vienā vien virtuvē atrodams izpalīdzīgais rīks – sendviču tosteris. Viena no klasiskākajām lietām, ko toserī gatavojam, ir brokastu vai piknika maizītes ar sieru un gaļu. Taču bez šī viena varianta vēl ir daudz citu radošu un garšīgu iespēju, kā pagatavot izcili gardas maizītes.

Ko tad vēl var salikt starp tostermaizes šķēlītēm? Sāļajās maizītēs bez siera, gaļas, marinētā gurķa šķēlītēm un tomātiem pavisam droši var likt arī salātlapas. Lai maizīti padarītu patiesi brokastu cienīgu, iesit starp šķēlītēm svaigu paipalu oliņu, uzliec virsū otru tostermaizes šķēlīti un ļauj tosterim paveikt visu darbiņu tavā vietā. Ļoti gardas maizītes sanāks ar paprikas šķēlītēm un labi kūstošu sieru, piemēram, "Gouda". Maizītēs var ielikt arī avokado šķēles un pat sēnes – īpaši gailenes un šampinjonus.

Ja kārojas kādu saldāku maizīti, tad klasiskais variants ar šokolādes krēmu un banāniem būs piemērots arī sendviču tosterī gatavotajām maizītēm. Ābolu plātsmaizes garšu var panākt, starp tostermaizēm liekot ābolu šķēles, kas apsmērētas ar skābo krējumu un apkaisītas ar kanēli un cukuru. Dažu minūšu laikā iegūsi ļoti gardu un saldu maizīti. Pamēģini karstās maizītes pagatavot ar ievārījumu un zemesriekstu sviestu. Ja mājās ir daudz ogu, arī tās vari likt starp tostermaizes šķēlītēm kopā ar skābo krējumu, šokolādes krēmu vai, piemēram, mazliet sviesta.

Smelies iedvesmu arī no kādas "Tasty" receptes, un, kas zina, varbūt būsi atradis ideālo našķi, ar ko mieloties brokastīs, launagā, kādā izbraukumā vai festivālā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!